Smerte – i møte med den ene

Du skal ikke gå langt unna misjonsstasjonen, Centro Sarepta, før du møter på en engelskmann, svenske, nederlender, marokkaner, tysker, bolivianer, peruaner, danske eller en nordmann. Hver enkelt av menneskene som jeg møter…… er evighetsvandrere.

Det er så vanskelig å få øye på enkeltmennesket for misjonæren «på arbeid» i Spania. Også for den «kristne livsnyteren», på ferie i Spania, kan det være vanskelig å få øye på evighetsvandreren. Det er underlig hvor lett det er å komme bort fra dette:

«Men da de så Peters og Johannes’ frimodighet, og skjønte at de var ulærde lekmenn, undret de seg. Og de kjente dem igjen, at de hadde vært sammen med Jesus». Apg 4:13
«For vi kan ikke la være å tale om det som vi har sett og hørt». Apg 4:20

Lørdag ettermiddag var jeg på en butikk i Albir for andre gang denne dagen. De hadde tidligere på dagen gitt meg beskjed om at jeg måtte tilbake til Centro Sarepta for å ta noen mål. Da jeg kom ned igjen til butikken, rett før stengetid, var det en ny ekspeditør der. Hun kunne fortelle meg at målene som var tatt… var feil… og at hun trengte andre mål. Jeg ble oppgitt…..og det kunne alle se. Hun fikk ikke høre noe om Jesus Kristus…..og det at jeg har kunnskap om Kristus – var ikke en duft som ble åpenbart i butikken der og da (2 Kor 2:14).

En spansktalende ung ekspeditør. Ganske sikkert uten kjennskap til evangeliet…..til Kristus…………..

Etter mange dagers hardt arbeid og få og korte stunder ved «Jesu føtter» (Luk. 10:42) ser man ikke «den ene». Ekspeditøren. Man ser bare mer og mer av seg selv.

Ser du den ene?

Er du på ferie i Spania møter du garantert på enkeltmennesker som kan ditt første- eller andrespråk……..noen som trenger et møte med Jesus Kristus.

1.Et lite ord om Jesus, en vennlig utstrakt hånd, Et lite ord om Jesus, velsignet av Guds Ånd. Her gjelder ikke former, ei heller blomstersprog, Et lite ord om Jesus, å, si det, si det dog!

2.Vi blir så små hos Jesus, det vil han vi skal bli. Først da kan vi om Jesus det rette ord få si. Da blir det ham alene og ikke meg og mitt, Og hvis jeg så får tjene, da er det nåde blitt.

3.Det største ord om Jesus er Jesus, syndres venn. Det beste ord om Jesus er dette ord igjen. Det største og det beste, hva kan jeg mere si? Gud, la vårt liv og feste kun dette ord få bli!

 

Les også del 1 : Smerte – i møte med massene

2 thoughts on “Smerte – i møte med den ene

Comments are closed.