Reisebloggen

Husmøte på Dombås

De siste årene har det vært svært lite møtevirksomhet på Dombås. Da jeg kom frem til heimen Vårli denne gangen, fikk jeg imidlertid en gladnyhet. I september er det planlagt tre møter med Per Tveten på «Furukroken», midt i sentrum av Dombås. Vær med å be for Gudbrandsdalen. Sarepta planlegger også fra kommende høst å besøke flere steder i denne langstrakte dalen.

Rut og Gunnar på Dombås

På møtet lørdag kveld kom det to ektepar. Vi hadde ei fin stund om Ordet og Jesus Kristus var midt imellom oss. Oppvekking og oppgjør skjer i møtet med Herren. «Gud vær meg synder nådig». Ved DHÅ si overbevisning og forklaring ble våre blikk løftet…….. slik at de igjen fikk hvile på Ham. På Kristus.

Takk til Gunnar og Rut som åpner heimen sin på Dombås til møtesamvær!

🙂

🙂

🙂

Levende vann  –  viktig i sommervarmen

Det er varmt om dagene. Gradestokken i bedehuset i Solemdal viste 30 grader i går kveld. Også denne kvelden møtte den trofaste lille flokk opp. Hvorfor i alle dager skal vi ha møter i sånn varme? Jo, vi trenger det levende vann – som Jesus er.

Litervis med vann har jeg drukket de siste dagene. Uten det ville jeg tørket ut……….ja, etter hvert dø.
Mye av det åndelige liv som visnet bort underveis startet med sommerens “tørketid”. Nå fikk vi i tillegg koronatiden på vårparten og mange bedehus bestemte seg for å stenge ned helt til høsten. Tørketid.

Ja, det er rart med det været og møter. Ikke kan det regne for mye. Ikke kan det være for kaldt. Ikke for glatt og ikke for mye snø. Og nå: «Alt for varmt». Men det finnes likevel noen som tørster og hungrer!

Åp 22:17:
Ånden og bruden sier: Kom! Og den som hører det, la ham si: Kom! Og den som tørster, han får komme! Og den som vil, han får ta livets vann uforskyldt!

Joh 7:37:
Men på den siste, den store dag i høytiden, stod Jesus og ropte ut: Om noen tørster, han komme til meg og drikke!

🙂

🙂

🙂

Bil er bil

Etter en langkjøring i natt, kom jeg frem til Nærbø i dag tidlig. Det vil si…..nesten til Nærbø. Bobil 1 skulle overleveres til ny daglig leder, Ole Andreas Meling, som starter i stillingen 1. august. Rett forbi Åna fengsel, kom det et brak og jeg måtte svinge til side. Motoren sveiv fint, men vi frykter at det er noe med girkassen. Disse girkassene har visstnok et svakt punkt. Det er femte giret, som er ettermontert.

Utsikten for meg da jeg ble hentet med NAF veihjelp

Jeg fikk sitte på med NAF bilberging frem til Reime&Lode på Nærbø. De skal i løpet av sommeren se på bilen. Vi satser på at det ikke blir veldig dyrt. Bobil har vist seg å være et svært tjenlig redskap i forbindelse med møtevirksomhet. Bilen er en vandrende plakat med budskap, kontor og overnattingsplass. Man rekker over mange steder på kort tid, samtidig som man får hvilt ut………når man har dette arbeidsredskapet.

Det at denne første bobilen nå får et verkstedsopphold, får heldigvis ingen ting å si for den planlagte møtevirksomheten. Den skulle nemlig ikke brukes før i august.

Bil er bil. Også Sarepta sin Bobil 1 må på verksted viser det seg, selv om den nettopp gikk rett gjennom EU-kontrollen. Søk på nett viser at det ligger mange brukte girkasser der. Vi må be om å få tak i en som er god og til en overkommelig pris totalt. (Med innsetting)

Selv returnerer jeg til Molde sammen med min datter i «hennes» bil i morgen. Hun er nå ferdig på Tryggheim VGS etter tre år der. Nye 100 mil ligger fremfor meg.

🙂

🙂

🙂

Overraskende mange kom på møte i Hurdal

Mandag kveld var det møte på Solhøy bedehus i Hurdal. Vi regnet vel med at den «lille flokk» ville komme denne fine junikvelden. Vi ble gjort til skamme.

Etter hvert ble parkeringsplassen utenfor Solhøy bedehus helt full

I lokalet var stolene satt opp med riktig avstand. Stol etter stol ble tatt i bruk. Fem på syv hører jeg møtelederen si (bak meg): «Je hadde itte tenkt på at vi skulle hatt påmelding».

Ja, ja…..det ble ikke femti på møtet, men mange ble det. Folk kom både fra Jevnaker, Jaren/Moen og fra Gran. Det er blitt en fin flokk Sareptavenner rundt om i disse traktene. Nå er det slettes ikke det viktigste å være en «Sareptavenn», men disse som kommer er Jesusvenner….. som søker Ordet og der Kristus blir forkynt. Det er det viktigste!

På møtet ble vi minnet om Lydia som hørte forkynnelsen til Paulus og gav akt på Ordet som ble forkynt…..og Herren åpnet hennes hjerte. Vi fikk også høre lignelsen om kongesønnens bryllup..

🙂

🙂

🙂

Endelig møte igjen

På Tinnesmoen bedehus hadde de sitt første møte i går kveld, etter at det i mars ble forbudt med samlinger. 17 takknemlige sjeler møtte frem denne regntunge kvelden. Det var både lettelse og glede i forsamlingen over at de igjen kunne samles til møte på bedehuset sitt.

Randi Therese hadde åpning og Andrine hadde ansvar for lyd og bilde….. pluss mye praktisk i forbindelse med møtet. Hans Bergane talte og sang.

Rundt bedehuset var det byggearbeider på gang. Barnehagen som NLM driver, holder på med utvidelse. Be gjerne for dette arbeidet, at de små som vokser opp på Notodden må få bli kjent med Jesus.

Vi ble invitert tilbake til Notodden og vil prøve på å komme tilbake i september.

🙂

🙂

🙂

Møter på Kristi Himmelfartsdag

Det var stort sett «nakne» flaggstenger å se på min kjøretur fra Solemdal via Innfjorden og til Ulsteinvik i går, på Kristi Himmelfartsdag. En dag som for mange …..bare er blitt første dag i en lang frihelg.

Ulsteinvik bedehus

Men folkene som møtte frem til møte på bedehusene i Innfjorden og Ulsteinvik var bevisste på denne dagen. Svært takknemlige var de for igjen å kunne samles på bedehusene sine…. og svært takknemlige var de for budskapet om Kristi Himmelfartsdag. De fremmøtte fikk løftet øynene, synet og hjertene……mot Kristus.

Det siste disiplene så inn i på Kristi Himmelfartsdag, var de naglemerkede løftede hendene til Jesus. Hva taler de? – Det er fullbrakt! Dette er budskapet Må vi ut med!……og snart kommer Jesus Kristus igjen.

22/5-20

🙂

🙂

🙂

Skolelaget på Molde Friskole

På mandag fikk vi være med å holde andakt på skolelaget på Molde Friskole. Det er de som går i ungdomsskolen som kan være med på denne samlingen. De fleste møter frem hver gang.

Molde Friskole. Etter at dette bildet ble tatt er det komme ett bygg til der mellomtrinnet holder til. Bildet er hentet fra misjonsbladet Sambåndet.

Samlingen startet med en lek. Den er det dagsansvarlige elever som har ansvar for. Helt til slutt i samlingen sto vi i to ringer…..og enkle bønner ble bedt for og med hverandre. Andakten denne gang holdt daglig leder i Misjon Sarepta. Tema var «tenåringsvalg». Mange konkrete råd ble gitt og disse to bibelvers var en gjennomgangstone:

Sett din vei i Herrens hånd og stol på ham! Han skal gjøre det. Sal 37:5

Hvordan skal den unge holde sin sti ren? Ved å holde seg etter ditt ord. Sal 119:9

Selv om mange konkrete råd ble gitt, var det evangeliets budskap om hva vi er i Kristus og hva vi eier i Ham som ble understreket. Der er hvile. Der er du velkommen!

Be gjerne for elever og ansatte ved Molde friskole. Be om at Herren må få lede og styre også med dette sitt arbeidsredskap. Daglig såarbeid gjennom et helt skoleår er en flott virkelighet her ved denne friskolen. Så vet vi av erfaring, i alle slags sammenhenger der Guds Ord blir sådd, at også djevelen vil komme med sitt såarbeid. Derfor: Be til Herren! Dette er et ansvar alle vi troende har. Spesielt vi som bor i Molde bør føre denne skolen opp på vår bønneliste.

🙂

🙂

🙂

Søndag formiddag på Åndalsnes bedehus

«Dere må komme snart tilbake» var det flere som sa ved utgangsdøra, etter møtet på Åndalsnes bedehus på søndag. En svært takknemlig flokk, som hungret etter Guds Ord, møtte frem.

Fra møtet på Åndalsnes bedehus. Martin synger.

Martin sang på møtet, Liv ordnet en enkel kaffeservering og Hans talte og informerte om Misjon Sarepta sine møtereiser til Finnmark.

Åndalsnes bedehus er veldig stort. Det vitner om at det i tidligere tider har vært et rikt bedehusmiljø her. Nå brukes for det meste lillesal. Men Herren har noen av sine her enda. De står trofast med i bønn, offer og såarbeid. Så venter vi på Ham som kan gi vekst.

🙂

🙂

🙂

Mye folk på bibelhelg i Tomrefjord

Det kom mer folk enn forventet på bibelhelga i Tomrefjord. Seks bibeltimer i løpet av tre kvelder er ikke dagligdags kost på Tomrefjord kristne forsamlingshus. Det var gjennomgang av alle vers i et av Paulus sine brever. Mellom bibeltimene hver kveld var det en enkel kaffeservering.

På Tomrefjprd kristne forsamlingshus står Thorvaldsens Kristus bak talerstolen .

Det var mange som var svært takknemlig for å sitte å lytte til sammenhengende bibelutleggelse. Det blir mer et møte med Ordet, enn med predikanten. Hver kveld kom det folk fra nabobygdene og det er det god tradisjon for på den siden av fjorden.

Slike bibelkvelder varer ikke stort lenger enn et langt «vanlig møte». To timer totalt hver kveld….selv om hver enkelt bibeltimene varte i godt og vel 45 minutter.

🙂

🙂

🙂

Formiddagstreff på Strande

Mye folk kom på formiddagstreffet på Strande sist tirsdag. En sangkvartett fra Gossen gledet oss med flott sang og Hans Bergane holdt andakt. I innledningen på møtet måtte Hans Bergane, som er dagligleder i Misjon Sarepta, redegjøre for det ferske oppslaget i Romsdals budstikke der Sareptanytt kom i bildefokus.

Veldig god sang fra kvartetten fra Gossen!

Slike formiddagstreff som er på Strande bedehus samler som regel mye mer folk enn et «vanlig møte». Her er det en del sang og sanginnslag, sosialt felleskap rund kaffebordet og en enkel utlodning. Etter møtet går det an å få kjøpt seg fisk! Det fiskes på dugnad og inntekten går til bedehuset.

🙂

🙂

🙂

Valdres

Bruflat Menighetshus

Sarepta har i løpet av det siste året besøkt Valdres mange ganger. Det er noen som har nød for Etnedal, og tro og tillit til Herren Gud, som stadig inviterer til samlinger om Guds Ord. Når det ikke er tilreisende predikanter i bygda, samles noen regelmessig til bønn og samtale. Denne helga er det daglig leder i Misjon Sarepta, Hans Bergane, som har forkynt Guds Ord på Bruflat. Avslutningsmøtet er kl. 16.00 søndag 2. feb.

Det er avgjørende for evangeliets utbredelse at Herren har noen trofaste disipler som virker der de bor og lever. Disipler som ser og kjenner folket de bor iblant……og at det de ser ………får nå inn til dem…….og opp til Herren.

I forbindelse med møter i Etnedal, får alltid mange mennesker invitasjon til å komme. Mennesker som er blitt bedt for i lengere tid. Mennesker som er elsket. Mennesker i dypeste nød og største fare……..uten selv å være klar over det.

Roy deltok med flott sang på lørdagskvelden

I dag vil vi spesielt takke alle dere som står med i offer og bønn i Misjon Sarepta sitt arbeid. O ikke dere hadde stått med, hadde det over tid blitt vanskelig å få besøke slike bygder som Etnedal. Men dere bærer og sender oss ut i såarbeidet……..og Herren gir vekst og vokster.

🙂

🙂

🙂

Nye stykker fra reisevirksomheten i Norden

Her kommer det fra 1. februar 2020 stykker fra møtevirksomheten i Norden

Dette er en test

Test på hjemmesiden