Reiseblogg 2023

Seks samlinger sør i Troms

De siste dagene har Sarepta hatt samlinger sør i Troms.
I Lavangen besøkte vi Røkenes bedehus og Lavangsheimen. Flokken er ikke stor…… så det settes ekstra stor pris på at brødre og søstre fra Sjøvegan tok turen over fjellet. Hver kveld avsluttet vi samlingen med nydelig kveldsmat.
Det er svært positivt at de fremdeles har barnelag på Røkenes. Klubboller og kålrot serveres. Barna lager ting….. og sist men ikke minst…..Guds Ord såes.

Røkenes bedehus i Lavangen

En takknemlig flokk møtte frem i Straumen kapell i Sørreisa. Mange av de fremmøtte er engasjert i forskjellig type arbeid, men felles for alle er at de så gjerne vil høre forkynnelse. De setter pris på tilreisende talere fra misjonsorganisasjoner. I etterkant av samlingen ble det snakket om løst og fast. Noen svært engasjert og visjonære …….andre med øye for den ene……..i nød. Dette utfyller hverandre på en god måte.

Straumen kapell i Sørreisa

På Espenes er det alltid godt å komme på bedehuset. Den bitte lille flokk som møter frem…… virker ikke mismodige. De er så glade og takknemlige for frelse, helse og muligheten til å samles. En tåre kan nok komme i øyekroken når de nevner deres kjære sambygdinger. De vil dem så vel. Vil så gjerne at de skal få tak i den største skatt et menneske kan få; Jesus Kristus/Evig liv.

Oddvar Moen ønsker velkommen til Espenes og Moen bedehus. Han har et varmt og godt vitnesbyrd til åpning……og forkynnernådegaven er merkbar. Den lever…….

I Brøstad kirke er det formiddagstreff en gang i måneden. Siden jeg var på forbifarten kom spørsmålet om jeg ikke kunne være med å holde en andakt. Samlingen inneholder sang og høytlesning av en fortelling/dikt……før det blir servert deilig mat. Etter en god matøkt er det andakt og sang. Etter dette sier man takk for i dag…..og folket får dermed med seg budskapet på veien hjem.

Brøstad kirke i Brøstadboten

Fredag starter det bibelhelg i Tromsø …..i Norkirken sine lokaler (Vestregate 24)  . Det blir to bibeltimer både fredag og lørdag. Det er ei gruppe i Tromsø som støtter opp om Sarepta sitt arbeid lokalt, nasjonalt og internasjonalt. De prøver hver måned å få arrangert en bibelhelg i Tromsø. Velkommen nå i helga om du er i nærheten!

Tromsø

HB 19/1

🙂

🙂

🙂

Betania Aukra, 11. januar

Vi kom til et fint og nyoppussa bedehus i Aukra kommune, på øya Gossen, og vi ble godt tatt imot av møteleder Nils-Arve med frue.
Her var de velsignet med to pianister, som spilte liflig til allsangen, den første «Hans navn skal kalles Jesus» slo an tonen for møtet; «det er et frelsernavn»

Åpningsordet fra møteleder var oppmuntrende, han leste fra Joh.6.1-13, om brødunderet, og vi ble minna om å komme til Jesus med det lille vi har. Han velsigner det og gjør det slik at vi kan dele det videre til andre, akkurat som disiplene ble bedt om å dele ut brød og fisk.
«Tett ved sia mi går Jesus» ble sunget etterpå.

Martin delte igjen fra Sarepta-nytt.
Stig og Torhild sang «Eg veit i himmelrik ei borg, ho skin som soli klåre» før Stig delte ordet om «Lys og mørke»
Han leste fra 1.Mosebok om at alt var øde og tomt i begynnelsen, og mørke over de store dyp, og at Guds Ånd svevde over vannene.
Dette overførte han til mørket som er i alle mennesker, et mørke i vårt «dyp». Men akkurat som Gud sa «det bli lys» ved skapelsen, så kan han skape lys i vårt mørke, når vi hører og tar imot lyset fra evangeliet. Men vi må se at vi har behov for en frelser og komme frem i lyset. Han avslørte for forsamlingen at han hadde vært på to «røvertokter» i sin  barndom/ungdom, da han ikke kjente Jesus. Han var med noen kamerater og stjal godteri og brus, men heldigvis ble han «tatt på fersken» Det var skremmende den gangen, men i ettertid var han så glad for at han ble avslørt, og at han dermed fikk avslutta den «karrieren».
Det beste for alle er å bli avslørt av evangeliets lys, og stadig leve der i lyset og motta tilgivelse.
Vi fikk og høre om han som var født blind, som kom til Jesus i sitt «mørke» og fikk tilklint øynene sine med støv og spytt, før han fikk beskjed om å gå og vaske seg i dammen Siloa, som betyr «utsendt»
Og han ble seende. Vi må også gå til Jesus som ble utsendt til oss fra himmelen, for å bli vasket rene og få opplyst våre hjerters øyne.


Etter talen sang vi sammen, den nydelige sangen «Der det nye livet lever»
Og siste allsang ble sunget til minne om ei kjær søster i menigheten, som nettopp hadde flyttet hjem til Jesus, en sang som hun hadde ønsket å synge på det siste møtet hun var på, preget av sykdommen: «Han tek ikkje glansen av livet, den frelsar som kallar på deg….Han fører deg frelst over fjorden, heilt fram til den himmelske strand, når døden sin brotsjø du møter, vil Jesus dra båten i land.» For et håp!
En gripende avslutning på et velsigna møte.
Og helt til slutt fikk vi og anledning til å samtale og bli bedre kjent med trossøsken, over et dekket bord.
Møtene i Romsdalen fortsetter og alle er velkommen til:
Sandnes bedehus, Åfarnes torsdag kl. 19.30
Vestheim på Vestnes fredag kl.19
Eide bedehus lørdag kl.18
Elnesvågen bedehus søndag kl.19

TS 12/1