Emissærfamilie på fire hjul i Nord

A new day dawning –  synges det i en gammel kristen klassiker, og det gjorde den i ordets rette forstand da jeg sa farvel til denne emissærfamilie som for tiden er på tur i en av Sareptas bobiler.

Selv  om solen her i Nord-Norge for øyeblikket ikke går ned og det er fristende å være oppe døgnet rundt, må en emissær ha noen timer på horisontalen.
Morgenstellet er unnagjort for beboerne i Sareptabobilen og til og med bleieposen er i matchende Sareptafarger 🙂 .

Even Ydstebø har hentet sine kjære, Hanna og lille Josefine, på Tromsø lufthavn, mens selv har han kjørt bobilen nordover og hatt møter på flere ulike småsteder. Nå er familien samlet og klar for å vende nesen sørover for flere nye møter, etter å ha gjennomført et flott sangmøte på Sommarøy utenfor Tromsø.

Omrammet i fantastiske omgivelser, med blikkstille hav og ei kirke fylt med lokale tilhørere både fra Sommarøy, Brensholmen, Kattfjord og Tromsø, trakterte Even piano med solosang på en gripende måte og med framføring av flere flotte sanger kombinert med en andakt. Haldis Reigstad sin sang «Kom og sjå den tomme grava», fylte tilhørerne med himmellengt og visshet om at vi skal få møte Mesteren igjen.

Kom og sjå den tomme grava
Fyll di redde sjel med takk
Jesus sigra over døden
Syndegifta vår han drakk
No i dette morgongry
Kan du verta fødd på ny
Himmelriket er å vinna
Jesus er i dag å finna

«Syng for meg sangen om Jesus, syng den i sjelsdypet inn. Syng til hvert ord om min Frelser, gjenlyder dypt i mitt sinn.» 

Sangmøter er samlende og sangskatten har ofte vært og er en kilde til å løfte fram sannheter fra Ordet til vekkelse og fornyelse. 
Flere stilte opp og bidro med  å skape høytidsstemning til fellessangen i kirka. Ida Marie Myklebust(kornett), Andreas Gundersen (tverrfløyte), Hanna Nilsen(piano) og  Alf Traasdahl(trekkspill).

Alf som bor på Senja delte med oss fra sangskatten etter Leonard Gudmundsen. Gudmundsen var en godt kjent emissær her i nord og reiste mye rundt i området her på Yttersia av Troms mens han levde.

Vi fikk blant annet del i sangen hans: «Som en gren skal jeg få være, podet inn i Jesus krist. Der skal jeg få lov å være som den aller minste kvist. Som en gren blant andre grener henter jeg min kraft fra Ham. Hva betyr vel det jeg mener mot å være i Guds lam.«

Gjertrud Røyland, intervjuet 91 årige Edit om vekkelsen på Sommarøy på -40 tallet og det var gripende å høre. Det var «vekkelsesluft» på Sommarøy da og flere fikk stor nød for sjelen og behov for å vende om. Det har gitt store velsignelser til øysamfunnet i ettertid.

Det er desverre ikke mange lokale omreisende emissærer igjen her i Troms, sammenlignet med tidene når de møttes på brodersamling på Lauklines i 1960. 
Skulle så gjerne vært mye flere møter her i distriktet, så takknemmeligheten er stor når en får komme sammen og dele det kristne søskenfelleskapet på tvers av ulike sammenhenger.    

Høsten er moden, arbeiderne få. 

Vi takker for en rik stund sammen med Even og familien og ønsker dem Guds velsignelse over tjenesten og reisen videre på fire hjul de neste dagene. 

Omslutt familien i forbønn.

Andreas Nilsen