Et alter i Petrer-parken

Forrige lørdag fikk vi være med på gateevangelisering sammen med en kirke i landsbyen Petrer. Tettstedet ligger en times kjøretur fra Centro Sarepta, litt inn i landet fra Alicante.

I Spania handler alt om mat, og det er rundt måltider de beste ideene, utfordringene og prosjektene oppstår, i vårt tilfelle i fellesskap med Kristi ånd. Og det var nettopp rundt et godt måltid vi fikk invitasjonen til å bli med denne lørdagen.

Vi besøker denne menigheten jevnlig, de kaller seg ‘Foreningen av Bibelens Venner’. Med tillatelse fra kommunen står de i en av parkene i sentrum, nær en stor matbutikk. På bordet ligger det gratis kristen litteratur til den som måtte være interessert. Målet er å bringe Guds ord ut i gatene, inn i hjemmene og skape dialog med de som går forbi bordet med bøker og bibler, og roll-ups med bibelske tekster.

Petrer er en industriby dedikert til steinhugging og produkter av stein, marmor og granitt, samt til sko- og tekstilindustrien. Andelen innvandrere er lavere her enn ved kysten, det er relativt få av de omtrent 30 000 innbyggere som er født utenfor Spania.

Midt i penge- og markedsdyrkelsen stod dette enkle bokbordet, et lite alter dedikert til Kristus for å forkynne frelsens evangelium. Reaksjonene var forskjellige; noen ble overrasket over å se naboer og venner forkynne evangeliet, mens andre ikke ville ha noe med Gud å gjøre. Noen stanset og stilte spørsmål om tro, mens noen veldig katolske ble misfornøyde med «evangelisk» tilstedeværelse. Nesten alle tok med seg en liten brosjyre hjem, og de mest nysgjerrige tok med seg en bibel eller et eksemplar av Det nye testamentet. Selv om vi ikke tok bilder av respekt for de som var til stedde, håper jeg denne beskrivelsen gir deg et bilde av situasjonen.

Jeg reiste hjem med en følelse av fred og glede over å ha fått være med på å bringe Kristi rike nærmere denne byen midt i den nåværende situasjonen i verden.

Foto: Felipe Lobo (t.h.) sammen med José Manuel Gonzalez som leder tjenesten med bokbordet.