– Vi fikk med oss han far

Også denne påsken fikk vi være sammen om påskeleir på Centro Sarepta. 

Med 41 overnattende deltagere, inkludert barn, var alle rommene på Centro Sarepta i bruk. Over halvparten av deltagerne tok den lange turen fra forstaden Granollers som ligger en halvtimes togreise fra Barcelona. Åtte timer i påsketrafikk hver vei var verdt det, mener Rosaro Morales. Hun er på Sarepta-leir for andre gang, det er to år siden sist. Første leiren hun var på hadde ikke ektemannen José anledning å være med.

– Han har hatt noen unnskyldninger, det er ikke alltid så lett å dra ham med seg. Men jeg er glad for at vi fikk med oss han far denne gangen, sier hun og ser bort på ektemannen. Han ler og innrømmer at han kanskje er litt hjemmekjær, dessuten blir det til tider lange dager med jobb.

– Jeg er veldig glad for at jeg endelig fikk komme hit og være med på Sarepta-leir. Det blir ikke siste gangen, bedyrer José som også er far og bestefar til flere av deltagerne. 

Rosario og José til høyre i bildet. Her sammen med sønnen Saúl og hans kjæreste Silvana.

For over 20 år siden var Rosario og José med på å reise den første evangeliske kirka i landsbyen de bodde i, oppe i fjellene i hjemlandet Ecuador. Kirken ble reist med støtte fra det som i dag er Normisjon. Mange år har gått siden de flyttet til Spania, men ekteparet har gode minner fra samarbeidet med norske misjonærer den gangen.

I Granollers er noen av familiemedlemmene med i en baptistkirke. Det er ingen lutherske kirker med regelmessige gudstjenester i denne delen av Spania. Rosario og José har flere ganger stilt hus og hage til disposisjon når Misjon Sarepta har hatt møter i Granollers. Det er derfor litt ekstra stas at vi får lov å ta i mot dem også her hos oss. 

Overskriften for bibeltimene denne gang var «Jesus ber for sine». De voksne deltagerne studerte kapittel 17 i Johannesevangeliet. Bibelskolelærer Felipe og pastor Fernando fra Cocentaina ledet hver sin undervisningsøkt både fredag og lørdag. Barna på klasserommet i andre etasje fikk høre fra påskefortellingen, fra når Jesus vasket disiplenes føtter, til korsfestelsen og oppstandelsen.

Det oppvarmede bassenget var populært for de minste, selv om vinden blåste friskt over tunet denne helga. Ettermiddagene var det utflukter til gamlebyen i Finestrat og spasertur ut til fyret i Albir. Vi er så heldige også dette skoleåret å ha to kreative volontører, Andrea og Elina, som sammen med bibelskoleelev Natalie bidro til at barna fikk boltre seg både inne og ute med forskjellige aktiviteter. Alle tre bidro også på kveldsmøtene med sang, musikk og møteledelse.