Dyrebare dager på Jønnbu

Jeg har til nå bare hørt om leiren på Jønnbu. Dette året fikk jeg være med. Det er en en liten gjeng fra Notoddon som har arrangert leiren i flere år. De siste årene har de ønsket at den var i Sarepta-regi. Jønnbu er nydelig plassert i fjellene bak Bø i Telemark.

Leiren er fra 20-45 år. I år er de fleste mellom 30 og 40 år. Vi er 30 personer samlet. Litt færre enn åra før, men det gjør at det blir et veldig nært, og godt fellesskap. Det er ikke så mange steder denne aldersgruppen får anledning til å treffes. De kommer fra mange ulike sammenhenger, og ulike kanter av landet. Flere av deltakerne kjenner knapt noen av de andre fra før. Tøft gjort!

«Når vi passerer 30, så har vi gjort noen erfaringer i livet. Vi trenger gjerne litt dypere svar enn vi gjorde før. Da er det godt å samles med andre i samme situasjon», sier en av deltakerne.

Mange av deltakerne er single. Mon arrangørene hadde det i tankene da de arrangerte skjarm-kurs den ene kvelden. ‘Vi fikk lære om kvinnens 45 ulike behov enhver mann må kunne forstå og dekke. No big deal! Og så må mannen ikke være for usikker, ikke for selvsikker og ikke for selvopptatt. Og slett ikke begynne å snakke om tresorter i Argentina!

Matlaging skjer på dugnad. Det er meget god mat. I dag var det biff-gryte med en dessert som smeltet i munnen. Meget delikat!

Det er først og fremst en bibelhelg. Vi samles til bibeltime hver morgen. Det er så fint å merke ungdom som ønsker tydelig tale og forkynnelse de kan stole på! På kvelden er det også møte, med sterke vitnesbyrd. Temaet denne helga er 1. Moseboks kapittel 1-4. Disse gamle historier er fortsatt høyaktuelle.

«Jeg føler jeg er på bibelgruppe hele helga!», er en kommentar. Da tenkte hun på alle de dyrebare samtaler som skjer mellom øktene. Mange fikk hjelp og oppklaring her. Et leirkor gledde oss med nydelig sang.

Det ble ikke mye tid til å ringe hjem til kona denne helga. Det var møter, konkurranser, samtaler, forbønn og måltider – og litt forberedelse inni mellom. Alt som ble arrangert var i beste «Andrine-kvalitet». Den som har vært i Fyresdal på Sarepta-sommer vet at det er bra!

Takk også til Per Tveten som lånte meg hytta denne helga.

Ole Andreas Meling