Fem uker på Centro Sarepta og stortrives

For tiden er ekteparet Elise og Arne Nilsen på Centro Sarepta. De er pensjonister og har bestilt for minst fem uker. Vi tok en prat med dem etter de første to ukene, og det var bare godord å høre.

De kommer fra Tromsø og har bakgrunn i lyngenlæstadianismen og Den norske kirke. Nå går de mest i Valgmenigheten i Tromsø, men også på Sarepta-møter og litt andre plasser der de har tillit til forkynnelsen. De har blitt kjent med Sarepta gjennom en bibelgruppe og venner i Tromsø, og forkynnelsen her gått dem til hjertet. De ble anbefalt å ta en tur til Centro Sarepta, og det angrer de ikke på.

De opplever det veldig flott å være med på bibeltimer og andre samling. –Her flyter Ordet rikelig, sier de. De opplever det både åndelig og menneskelig trygt å være ved senteret. Det å bestille seg en leilighet for fem uker, var aldri noe alternativ til Sarepta. De mener de fikk et godt tilbud til en overkommelig pris.

Det setter stor pris på det åndelige og det menneskelige fellesskapet. Det er mange kjekke folk å snakke med, og de lærer nye mennesker å kjenne. De har opplevd det ekstra flott og berikende at det har vært en skoleklasse på besøk en uke, og at elevene har vært med på morgensamlingene og noen av timene. -Det må være femti år siden vi har opplevd noe tilsvarende, sier de. Det å treffe andre kristne i alle aldre opplever de rikt.

Maten er god, det er et flott område og en hjemmekoselig atmosfære. De har også fått være med på møter i Turistkirken og på diverse turer. Elise er skrøpelig til beins, så hun er avhengig av gåstol eller rullestol, men det går greit med turer i nærområdet.

-Oppholdet så langt har vært helt fantastisk, og det har absolutt svart til forventningene, sier ekteparet. Det er nesten ikke måte på superlativene, og de vil tilbake når denne perioden er omme, og de vil få flere med seg! De mener dette må være veldig flott for folk i deres alder, både åndelig og menneskelig sett.

Johannes Kleppa