Mot nye kyster

I dag, torsdag 14. september, reiser jeg sammen med misjonær og bibellærer Felipe til Nord-Spania for å holde husmøter og dele Guds ord. Kjøreturen i dag tar åtte timer, og vi er ikke hjemme før om fire dager. Det blir utrolig spennende å få møte kystfolket i nord.

Nå har min familie og jeg vært i Spania i én måned. Det er mye bra som skjer på Centro Sarepta. Vi har hatt det privilegium å få sette oss ned og ta del i meget god bibelundervisning på Sarepta, både på norsk og spansk. 

Felipe og Janne på veien.

Til denne misjonsreisen har jeg forberedt en andakt fra lignelsen om Såmannen og en annen fra teksten der Jesus ser sauene uten hyrde og ordene til disiplene om at høsten er stor, men arbeiderne er få: Be høstens Herre sende arbeidere ut til sin store høst! (Matteus 9,38)

For meg er det stort å kunne dele og så Guds ord her i Spania. Frøet har mange fiender. Vi er helt avhengige av at Herren arbeider med folks hjerter. Det er så godt at vi får løftet om at noe skal falle i god jord og bære rik frukt. Det er ikke avhengig av meg, men helt og holdent av Guds kraft og nåde. 

Vær gjerne med å be for denne misjonsreisen.

Datoer for husmøter

  • 14. sept: Mutriku (Baskerland)
  • 15. sept: Haro (La Rioja)
  • 16. sept: Bilbao (Baskerland)
  • 17. sept: Santander (Kantabria)

Forsidefoto: Båthavna i Mutriku. (Foto: Guillén Pérez, Flickr. CC BY-ND 2.0)