Aasta Emilie knuste daglig leder

Daglig leder, Ole Andreas Meling, har lenge kunnet rose seg av en uoffisiell steintårn rekord. Han pleier å samle på alle rekorder han kan. På Playa del Albir er det ikke sand, men derimot millioner av runde steiner. Med god balansekunst og stødig hånd klarte daglig leder å stable hele 11 stener oppå hverandre. Tårnet skal stå så lenge at du klarer å dokumentere det med et foto. Det er ikke lov å støtte opp om noen av stenene med andre stener. Frimodig og selvsikker lovte han premie til den av deltakerne som klarte å slå den rekorden. Han var ikke det minste engstelig for å miste den. Rekorden var jo uslåelig, og hadde stått i et helt år.

Så går ryktene. Noen på stranda hadde klart 12 stener. Hva? De må ha jukset! Så får jeg høre at de har klart 13 stener. Og så 14. Hvordan i all verden! Og så kommer beviset. Aasta Emilie Urnes Misje viser et bilde med 15 stener. Daglig leder teller vantro stenene på bildet. Mon det kan være noen som støtter opp på baksiden? Har de brukt lim? Men jurydommen er klar. Centro Sarepta har fått en ny rekordholder. 11 år gamle Aasta Emilie fra Mo i Rana har stablet 15 stener oppå hverandre, og kåres til ny steintårnmester. Gratulerer! Men nå har ikke daglig leder tid til mer skriving, han må ned på stranda å stable tårn…

Ole Andreas Meling