Ektepar som bibelskoleelever i Spania

Dette semesteret er det et ektepar med et barn som er elever ved Centro Sarepta. Det er første gang en familie er ved senteret på denne måte. Det er Mathias og Linn Jenssen med sin tre år gamle datter Johanna, som går i barnehage i La Nucia. Vi har tatt en prat med dem om hvem de er, og hvorfor de søkte seg til bibelskolen på Centro Sarepta

Mathias er 41 år fra Rognan. Han er utdannet barne- og ungdomsarbeider og har arbeidserfaring fra barnehager, men han har de siste 12 årene jobbet med utviklingshemmede og autister i Bodø og Trondheim. Nå har han permisjon fra jobb på Autismetilbudet ved Åsveien Skole. Mathias har vokst opp i en kristen familie med frikirkebakgrunn, men etter en periode med litt avstand fra troslivet, fant han tilbake til Jesus i en pinsemenighet i Bodø. Her møtte han Linn, som han nå er gift med. 

Linn er 43 år og født på Sortland, oppvokst i Stavanger og har bodd blant annet i Bodø og Oslo. Hun har mastergrad i sosiologi, og hun har blant annet jobbet i Nav og som lærer og kursleder, men ble uføretrygdet som følge av psykisk sykdom. I høst jobbet hun deltid som spansklærer ved Tomasskolen i Trondheim. 

Linn var på en åndelig søken i flere år med blant annet yoga, som førte til at hun mistet seg selv, da det ikke var noe å holde fast i. Hun har ikke hatt noen kristen tilknytning, men Jesus åpenbarte seg for henne for fem år siden, og Han har gjort om på livet hennes.

Hvorfor søkte dere til Centro Sarepta og har dere en spesiell målsetting med oppholdet? 

-Vi opplevde at Gud kalte oss til Spania og etter å ha googlet misjon i Spania fant vi Centro Sarepta. Vi søkte fordi fokuset på misjon ved bibelskolen gjorde at det føltes rett. Målsettingen med oppholdet er å bli sterkere i Guds ord og mer frimodige i å dele Guds ord med andre. 

Dere har vært kort tid ved senteret, men hvordan har dere opplevd den første tiden?

-Det har vært en fin start. Disse to første ukene på Centro Sarepta har vi tatt del i et fint fellesskap med gode forelesere hvor tema har vært småprofetene, bergprekenen og glimt fra kongetida. Nå lærer vi om organisasjonen Åpne dører som er veldig spennende. Det er også hyggelig med selskap under måltidene hvor vi har fått servert veldig god mat hver dag. Vi har også vært på en del turer her i nærområdet, både med egen bil og på felles turer. Det er veldig mye fint å se og oppleve her.

-Er det å væra som ektepar og familie på bibelskolen på Centro Sarepta noe dere vil anbefale andre, og i så fall hvorfor?

Vi visste ikke at det lå en norsk bibelskole i Spania før Gud talte til oss, men etter å ha «landet» her, har vi fått bekrefta at det var et riktig valg. Det er positivt for oss å være her som familie. Vi har ikke gått på bibelskole før og for oss var det nødvendig å trå ut av hverdagslivet i Trondheim for å søke Gud og komme nærmere Han. Vi skal være på Centro Sarepta i seks måneder. Det er et fint og barnevennlig område. Vi kjørte hit fra Norge og Johanna har begynt i en spansk barnehage i nabokommunen. Vi henvendte oss også til den norske barnehagen her og begge svarte raskt. Centro Sarepta var også raske og prosessen har gått problemfritt. Kan absolutt anbefale andre familier å være her. 

Er det noe dere spesielt ser fram til ut over vinteren og våren?

 -Vi ser fram til utreiseukene. Mathias reiser til Madrid med bibelskolen nå, og i mars skal Linn reise til Barcelona. Vi kom fram til at det er best å reise hver sin gang, på grunn av Johanna. Det var vår egen avgjørelse, men det er ikke slik at det er umulig å ta med barn på turene. Vi ser også fram til forelesninger om misjon som skal være senere i vår.