Møteuke i Oslo

«Kan dere ikke ha flere møter i Oslo, gjerne en møteuke». Disse ord ble uttrykt etter et møte på Korsvoll menighets i September. Det er snart gått 1 år siden Sarepta startet opp med faste møter ên gang i måneden på Korsvoll i Oslo. På disse kveldene har det dukket opp både unge og eldre som har et ønske om å samles om Guds ord.

Disse ord og dette ønske som ble formidlet denne høstkvelden resulterte i at Sarepta bestemte seg for å ha en liten møteuke i Oslo. Mandag til torsdag i forrige uke var vi samlet til «enkle» møter med sang, forkynnelse av Guds ord, litt mat og en god prat etter møte. Med unntak av første møte var vi samlet rundt 20 stykker hver kveld.

Korsvoll menighetshus ligger midt i et boligfelt og mange går forbi informasjonstavla der vi hadde hengt opp lapp om møtene. Onsdags kveld var en dame i området. Hun skulle besøke sin sønn. Da hun kom frem så oppdaget hun at sønnen var ikke hjemme. Hun gikk bortover gata og fikk se lys i vinduene på bedehuset. Dette huset hadde hun aldri vært inne på før, men i kveld skulle bli hennes første besøk her. Neste kveld var hun på plass igjen og uttrykte takknemlighet for å få være sammen og lytte til Ordet.

I likhet med denne damen så kjenner jeg på en stor takknemlighet. Først og fremst til Gud for at han gav oss muligheten til å samles. At han fikk åpne Skriftene for oss og gi oss det vi trenger for både dette livet og for evigheten.

Jeg kjenner også på en stor takknemlighet til de mange villige og positive menneskene som kom på møtene. Lenge i forveien var det noen som sendte meg en melding og tilbød meg overnatting. Flere sa seg villige til å lede møte, ha et åpningsord, spille piano og lage mat. Jeg er så glad for at det finnes mennesker som er med og «drar lasset». Tusen takk!

Jeg ble ønsket velkommen tilbake. Selv om vi i Sarepta reiser mest til bygder uti distriktene, så må vi heller ikke glemme at det finnes behov for å høre Guds ord også midt i storbyene.

«Takk for at Sarepta prioriterer Oslo», var meldingen jeg fikk en kveld. Jeg tror vi skal fortsette med å besøke Oslo.

EY