Første fjelltur-leir på Islandsk!

I gangene på Centro Sarepta høres disse dagene mange forskjellige språk, noen snakker norsk, noen snakker svensk, noen dansk, og noen flere snakker spansk, men den aller største gruppen denne uken snakker islandsk!

For første gang arrangerer vi på Centro Sarepta fjelltur-leir der alt tolkes til islandsk og også turene guides på islandsk.

Vi har nå ca tyve fantastisk kjekke islendinger som deltar på bibeltimer, møter og fjellturer, og stemningen er veldig flott fra morgen til kveld.

Dagen starter med frokost og en morgensamling, og klokken halv ti har vi bibeltime der Johannes Thorlund underviser fra Efeserbrevet. Klokken kvart på elleve er alle kledd i fjellturklær- og sko, og vi kjører sammen til dit fjellturene starter.

Her på Costa Blanca har vi et eldorado av nydelige fjellturer med vakre blomster, planter og ikke minst fargerike fjell og veldig spesielle formasjoner.

Til og med islendinger som er bortskjemt med nydelig og spesiell natur er over seg av begeistring over den flotte naturen og klimaet her.

Vi har allerede besøkt en fjelltopp på 1210 meter som på norsk kan kalles «Gull hodet», her gikk vi ca 10 km og forserte ca 800 høydemeter. I dag gikk noen av oss til ett fjell som kalles «Afrika vinduet», og en mindre gruppe gikk en hel «omvei i tillegg». 

Resten av uken er det planen å gå til områdets høyeste fjell Aitana, rundt fjellet Bernia, og til slutt fjellet som ligger mellom Albir og Benidorm.

Disse dagene har vi stort sett hatt sol fra skyfri himmel men noe lette skyer har også trukket over, slik at temperaturene for fjellturer har vært nærmest perfekt. 

Etter nokså krevende fjellturer smaker det ekstra godt med middag og lovordene til personalet som tryller frem de beste smaker er mange. 

Halv åtte hver kveld har vi kveldsmøte med nydelig sang og Ole Andreas Meling forkynner Guds ord ut fra Romerbrevet. Eirikur tolker både bibeltimer og kveldsmøter fra norsk til islandsk slik at alle skal forstå det som sies og forkynnes. 

Sjelden å høre lov og evangelium så tydelig og klart forkynt, og det ikke minst at sjelesorg og omsorg for hjertene preger forkynnelse og undervisning.

Jeg må si at for meg har dette så langt vært en spesielt fin uke, med god og solid forkynnelse, lyttende deltakere, svært god sang, fine samtaler, nydelige turer og ikke minst veldig interessante møter med gjester fra flere land og kulturer. 

Gå inn på www.centrosarepta.no og se om der er en uke som kunne passe for deg å besøke oss!

Arild Melberg