Storsamling i Barcelona

Spanias nasjonaldag er for de fleste spanjoler bare en vanlig fridag. Men denne nasjonaldagen skulle ikke bli helt som alle andre.

Vi hadde i lang tid hatt et ønske om å samle kontaktene våre i Barcelona-området til et større møte. Flere av dem har det siste året blitt kjent med hverandre gjennom leirene på Centro Sarepta det siste året. 

Noen av de som kom på storsamlingen. Kanskje blir dette en tradisjon?

Ekteparet Sandra og Angel med sine tre barn sto som vertskap, sammen med foreldrene til Sandra som bor i et hus med stor hage i en av drabantbyene utenfor Barcelona. Her var det rikelig med tumleplass og flere trær å klatre i for de minste. De voksne kunne dermed senke skuldrene.

Vertsfamilien kommer opprinnelig fra Ecuador hvor de kom med i den lutherske kirka som hadde arbeid på bygdene utenfor hovedstaden Quito. Flere av slektningene har de siste årene emigrert til Spania og bosatt seg i nærområdet. 

Med seg i bagasjen har flere av dem gode minner også fra møter med norske misjonærer fra det som i dag er Normisjon. Flere av de voksne familiemedlemmene synes derfor det er ekstra hyggelig at de igjen har fått kontakt med nordmenn. Bestefar José kan fortelle at han var med og reiste et av kirkebyggene som er bygd i nyere tid av den lutherske kirka som i dag er en selvstendig kirke.

Middag under bøketreet.

Med varmt oktobervær som ramme inviterte familien alle fremmøtte til middag under det store bøketreet. Etter å ha satt til livs saftige kyllinglår, et stort stykke sjokoladekake og en kaffekopp eller to, samlet vi oss i skyggen av palmeblader og løv for å lovsynge sammen. 

Denne oktoberuka hadde jeg med meg Preben Solvang på utreise. Han var villig til å bruke ferieuka si på møtevirksomhet her i Spania, det er vi veldig takknemlige for! Preben talte denne ettermiddagen ut fra Sakarjaboken hvor profeten i et syn får se øverstepresten Josva stå foran Herrens engel, med Anklageren ved sin side. Vi som Josva trenger Han som tar bort vår skyld og kler oss med rene festklær og turban. 

Josva var kledd i skitne klær der han sto foran engelen. Engelen tok til orde og sa til dem som sto foran ham: «Ta av ham de skitne klærne!» Til Josva sa han: «Se, jeg tar bort din skyld og kler deg i festklær.»

Sakarja 3,4
Preben deler fra Bibelen.

Etter talen var det flere som ønsket å dele noe. Noen trakk fram noe de hadde blitt mint om i talen, andre uttrykte takknemlighet for denne måten å møtes på.

En stor takk til familien som åpnet hjemmet sitt på denne måten. Vi håper å se mange av de frammøtte igjen på familieleiren i november.