I øving før fjellturleir

Det er godt for legeme og sjel å gå på fjelltur. Bernia er et flott turmål. Her får du en fantastisk utsikt over hele området. Vi starter på rundt 680 moh og går opp til 1126 moh. Det er en av de mer spesielle turene her omkring, sier Johannes. Det forstår vi når vi må holde godt fast i kjettinger på de bratteste partiene av turen. Johannes må være en av de beste ekspertene på fjellturer i området. Kanskje også en av de sprekeste over 70 år. Med oss har vi to hyggelige danske voluntører som har blitt ganske fjellvante disse månedene de har vært på senteret.

«Det blir rart å gå på fjelltur uten Johannes», sier de. Neste uke er det nemlig fjellturleir for islendinger. Johannes er reist hjem, og vi får prøve å finne veien i fjellet uten ham. Da kommer det rundt 20 personer fra øya som er kjent for sine vulkaner. Vi gleder oss veldig til å ta imot dem, og begynner å øve oss litt i forkant.

Men det er altså ikke nødvendig at det er fjellturleir for å gå på fjelltur, om du lurte…

Ole Andreas Meling