Besøk fra Barakaldo

Denne uka fikk vi overraskende besøk på Centro Sarepta. Enrique, Joel og Roberto bor til daglig med sine familier i Barakaldo, helt nord i Spania, ikke langt fra Bilbao. August er den store feriemåneden i Spania, og som så mange andre spanjoler hadde de tatt turen hit til Costa Blanca for å feriere noen dager. Badetemperaturen er langt høyere her enn hjemme i Biscayabukta, må vite.

Enrique hadde for litt siden fått en andaktsbok av pastoren sin. Den het «Ett er nødvendig», og inni den lå det en brosjyre med overskriften «Centro Sarepta». Han la merke til at senteret ikke ligger langt unna Benidorm, der han har feriert flere somre.

Sarepta besøkte menigheten «Sion» oppe i Barakaldo i fjor høst. Der fikk vi slippe til med en hilsen på gudstjenesten, og vi fikk også legge igjen flere andaktsbøker etter ønske fra pastoren. Det er altså en av disse som siden skulle havne i hendene på Enrique.

Det ble en trivelig formiddag i skyggen hvor vi fikk bli litt bedre kjent med hverandre. Vi fikk også snakket sammen om muligheten for å komme på bibelkurs for en lengre eller kortere periode.
En omvisning på senteret ble det også tid til, mens barna Martina og David fikk en dukkert i bassenget. Det tar over sju timer i bil å komme seg fra Barakaldo til Alfaz del pi. Men de tre vennene håper likevel det kunne la seg gjøre å komme tilbake til Sarepta med en gruppe fra menigheten på et senere tidspunkt.

Før de reiser tilbake til leiligheten i Benidorm får også Joel og Roberto med seg en andaktsbok til sine hjem. Vi takker for besøket og ønsker dem varmt velkommen tilbake, enten de kommer alene eller sammen med flere fra kirka i Barakaldo.

Hovedbildet viser Barakaldo by. Foto: Adobe