Barna ble så stille i den siste kneika

Toget med barna på vei til kongen og hans hus ble til ettertanke.
På mitt første utsiktspunkt stod jeg slik at jeg kunne se kongen langt der oppe, samtidig som jeg så nedover i bakken.
Barna var på vei opp siste lille kneika. Det var ingen sang. Nesten ingen jubelrop. Ingen musikk…..bare en tromme av og til. Folkene som stod langs veien …..og så barna som strevde seg opp bakken…….gav ingen hjelp. De stod og småpratet med hverandre og så mest ut til å være opptatt med seg selv. Ja, ja…en og annen gammel mann og kvinne kunne man høre ropte hurra til barna….for liksom å sette mot i dem i kneika, men ellers var det så stille så stille. Flaggene pekte mest mot jorden…. selv om en og annen «Lærer» oppmuntret barna til å løfte flaggene. Bena var såre etter den lange vandringen og den siste bakken kjentes som en lidelse i den stekende solen. Mange hadde nok glemt å drikke underveis. Dette gjorde dem aldeles tause.

Andre utsiktspunkt
Fra øverst i gaten gikk jeg nedover for å iaktta barna. Det var en stadig strøm av dem på vei mot kongen og hans hus. Midtveis nedi gaten la jeg merke til at det var flere barn som av og til jublet og sang litt. Musikantene spilte også.
Plutselig legger jeg merke til en hel gjeng ….der inne i barnetoget. De spiller virkelig bra! Folkene som står langs gaten legger også merke til dem og klapper, heier og danser dem frem.
Endelig noe som virkelig fenget dem på siden! – noe som det var «liv» i.
Men 100 meter lengere oppover i gaten kommer kongens vakter ut og stopper disse «proffe» musikantene. Det viser seg at de hadde «steget over gjerdet» ett eller annet sted. De var bare innleide karer og damer. De hørte ikke med i toget til «barna» som var på vei til kongen og hans hus.

Andre utsiktspunkt

Tredje utsiktspunkt
Når jeg kom meg helt ned der barna startet løpet, på vei til kongen og hans hus, ble jeg overrasket over hvor sterk sangen, hurraropene og musikken var.
Så glade de så ut! Barna ropte til de som stod langs gaten. En og annen gangen fikk de med seg noen fra «gaten» i sangen og på jubelens vei.

Kongen ser og venter
Fra kongens plass ser han hele gaten. Han ser barna som strever seg oppover. Han vinker iherdig, men mange av barna glemmer å løfte sitt hode og blikk underveis. Hadde de gjort det, ville de sett Slottet/Enden. Med riktig «godt syn» (åpenbaring)…… ville de sett Kongen som venter på dem.

Kongenes konge speider også….speider og ser etter deg!
Stille og inderlig Jesus deg kaller,
kaller på deg og på meg.
Se foran porten han våker og venter,
venter på deg og på meg.

Kor:
Kom hjem, kom hjem,
du som er trett, å kom hjem!
Ømt og alvorlig nå Jesus deg kaller,
kaller: Å, synder kom hjem.

HB 17. mai

Hovedbilde: Første utsiktspunkt.

Under: Fra tredje utsiktspunkt