Syng evangeliet om Jesus – Sangmøter på Åndalsnes bedehus

Fra 13. til 15. mai hadde Sarepta sang- og vitnemøter på Åndalsnes bedehus. Liv og Martin Schølberg, to trofaste støttespillere og forbedere, arrangerte møtene. Ansatte i Sarepta reiser ofte alene, men denne gangen var vi flere samlet. Hans Bergane, Even Ydstebø og Elisabeth Gjerde tok turen til bedehuset, og var sammen om disse møtene. 

Liv og Martin Schjølberg

For hver kveld som gikk var det stadig flere av de blå stolene som ble fulle. Den minste som møtte opp var 2 år og den eldste sikkert 90. To sang-grupper bidrog på møtene. Romsdalskameratene kom på lørdag og Sulagutane var med på søndag. I tillegg sang Marie Gudmestad, Even Ydstebø og Elisabeth Gjerde.

Salen fylles opp før møtet starter.
Romsdalskameratane

En av sangstrofene som ble sunget med kraft fra scenen var «Min synd forsvant ved nådens hav ved Golgata», som summerer godt opp budskapet som var i fokus denne helga. Sulagutane sto på scenen og sang dette av full hals. Bak dem, på den hvite sceneveggen, hang det 3 kors. Korset i midten var størst. Under sto det med store gullbokstaver «Det er fullbrakt». Det var på denne bakgrunnen de kunne synge så frimodig og vitne til oss som satt i salen. Det var på denne bakgrunnen de også kunne synge «Kor stort det er å vera frelst og eiga fred meg Gud». Det er denne bakgrunnen som kan gi hvert menneske fred med Gud. Frelsesverket som ble fullført da Jesus hang på korset og sonet for all verdens synd. 

Sulagutane

Det samme korset og gullskriften med «Det er fullbrakt» var det Even hadde bak seg når han hadde andakt for oss. Han fortalte om et bilde han hadde sett hengende på et bedehus. Der sto det «Betenk, livets korthet, dødens visshet, evighetens lengde, er du frelst?» På hvilken bakgrunn skal du møte Gud en gang? På bakgrunn av et kors og et fullbrakt verk? 

Even tok frem noen vers fra 1. Johannes brev. «Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.» 1. Joh 5. 11-12. 

Så kan jeg også få stå frimodig med den bakgrunnen Sulagutane kunne synge på og Even kunne vitne på. Et kors og et budskap om at «Det er fullbrakt». Det er det som gjør at jeg hver dag kan hvile i at Jesus passer på meg. Det er det som gjør at jeg vet at alle mine synder er sonet for. Det er det som gjør at jeg kan være trygg uansett hva jeg møter. Det er på denne bakgrunnen jeg kan dø en dag og vite at himmelen er åpen for meg. «Det er fullbrakt». 

Elisabeth Gjerde hadde flere vitnesbyrd i løpet av helga

Hovedbilde: Even Ydstebø på talerstolen. Han holdt andaktene denne helgen.

Hilsen Elisabeth