Fantastisk kjekt å være igang med virksomhet på Centro Sarepta igjen!

Etter en uke med fjelltur-leir i perfekt turvær og flotte bibeltimer og møter, fortsetter vi denne uken med noe som ligner på en «dugnads-leir».

Vi er så heldige at ekteparet Eldfrid og Steinar Eikrem stoppet igjen etter fjelltur-leiren, og de ytret ønske om å få bidra med praktiske oppgaver denne uken.

Hvis det er noe det ikke var mangel på, var det å finne tilstrekkelig med oppgaver. Etter nesten to år med kun ettersyn av det aller viktigste var her veldig mye å ta fatt på i og rundt bygget.

Busker og hekker trengte kraftig beskjæring, blomsterbed var overvokst med ugress, og her var rikeslig med løv og visne blomster å rydde opp i.

I tillegg har vi liggende 14 dører som skal settes inn i stedet for skyvedører inn til rommene, samt at veggene må isoleres og gipses.

Etter bare noen dager er så godt som hele hagen tilbake der den var før vi stengte ned, og det er igjen veldig kjekt å kunne ta imot gjester som skal bo på senteret og gjester som stikker innom på besøk eller møter. Det er nok Eldfrid som har gjort den største innsatsen i hagen, mens mannen Steinar sammen med Johannes Kleppa er i full gang med å sette inn nye dører.

I skrivende stund har Steinar og Johannes kommet godt i gang med to av rommene og nå ser det ut til at de skal klare å sette inn nye dører til fire rom før vi kommer til helgen.

De har et lite press på seg, da vi på fredag fyller opp hele senteret med spansktalende ungdommer og voksne som kommer hit på week-end med mye forkynnelse, bønn og sang. Vi regner med at vi blir mellom 40 og 50 stykker her på huset de dagene.

Fint om du husker på oss denne helgen, og ber om at Gud med sin gode Hellige Ånd kunne komme nær og åpne ordet for deltakerne og oss som har vårt arbeide her!

Vi har også startet opp igjen med morgensamlinger der vi møtes etter frokosten, leser en andakt av H.E. Nissen på norsk og spansk, ber for dagen, og avslutter samlingen med bønnen «Fader vår» på nynorsk, bokmål og spansk (her deltar alle med sitt morsmål). 

Dessuten har vi også hatt noen kveldsmøter her på senteret samt at vi besøker Den Norske Turistkirken onsdager og søndager.

Skulle du ønske å forkorte høsten og vinterenen i Norge,  har vi fortsatt ledige rom og holder åpent for gjester frem til 18 desember. Ta kontakt for tilbud og for å sjekke om vi har ledige plass de ukene det kunne passe for deg. Send gjerne forespørsel på post@centrosarepta.no eller ring oss på +34 744 609 904 (spansk nummer men vi svarer på norsk).

Velkommen skal du være!

Tekst og foto: Arild Melberg