– Mer enn historie

Jeg har tidligere tenkt på 1. Mosebok bare som en historiebok. Men undervisninga denne uka har vist meg at det er en bok vi kan bruke inn i livet og hverdagene vi alle lever som troende, forteller Maria Lopez fra Bolivia. Hun er en av de mange som var med under møteuka som nylig samlet deltagere fra minst sju forskjellige land.

Den digitale undervisningen har dette skoleåret gått jevnt og trutt, mandag til fredag. Elevtallet har variert litt, men jevnt over er det mellom seks og ti elever daglig. Vi er glade for at også personer bosatt i Latin-Amerika er med på timene, selv om vi er klar over at tidspunktet for mange på andre siden av Atlanterhavet ikke er det ideelle. Seks til sju timers tidsforskjell gjør at de fleste der er på jobb eller skole når timene starter på Zoom kl. 18.00, vest-europeisk tid.

Stor oppslutning. Vi har siden nyttår fått noen forespørsler fra enkeltpersoner om det ikke hadde vært mulig å ha noe undervisning også på kveldstid, latin-amerikansk tid. Jan-Tore Olsen har som respons på dette sagt seg villig til å ha to møteuker rettet inn mot Latin-Amerika denne våren. Fra Norge klokken 02.30 på natten, har han denne første uka i mai undervist fra 1. Mosebok. De aller fleste tilhørerne koblet seg på fra Peru og Bolivia, men det var også deltagere fra Chile, Ecuador, Argentina, Colombia, Spania og Norge. Denne første møteuka har det på hvert enkelt møte vært 60-80 navn som har dukket opp på skjermen. Flere storfamilier og par var å se i den digitale møtesalen, så antallet lyttere har på det jevne vært tresifret.

Har lært mye. Mer gledelig enn antall deltagere har det vært å se tilbakemeldingene.
– Det har vært fantastisk å få være så nær Ordet disse dagene. Jeg opplever å ha lært mye om Gud og hans trofasthet, forteller Maryon Calderon Jimenez fra Sucre, Bolivia. Sammen med Maria Lopez går hun i en evangelisk menighet i denne vakre studentbyen høyt oppe i Andesfjellene. Grunnet strenge restriksjoner har det bare vært tre fysiske gudstjenester i menigheten siden landet stengte ned for over et år siden. Hverken Maria eller Maryon hadde hørt om «Misjon Sarepta», de ble med på møtene etter anbefaling fra en venninne.

«Det har vært fantastisk å få være så nær Ordet disse dagene.»

Maryon var en av deltagerne på den digitale møteuka. (Foto: Privat)

Gud ser den ene. – Dette var forkynnelse med hjertet, det var stort å få sitte å høre. Det jeg husker aller best var når han fortalte om Abrahams tro og om Guds kjærlighet og trofasthet mot hver og en av oss, slik vi ser i historien om Jakob og løftene han fikk, skriver Maryon på WhatsApp etter at det siste møtet er ferdig.
– Jeg ble minnet om at Gud er den samme, i går, i dag og til evig tid, sier Maria som synes det har vært trosstyrkende å lese om tilliten Abraham og Josef hadde til Gud.
– Det har vært til stor velsignelse å være med på møtene disse dagene, vi vil gjerne være med å be for dere fortsetter hun med adresse til Misjon Sarepta.

Flere møteuker. Neste planlagte møteuke er første uka i juni. Til høsten er planen å fortsette med digital undervisning på spansk én til to dager på kveldstid (i Europa). Forhåpentligvis kan vi også få til et par digitale møteuker for Sør-Amerika. Ta gjerne kontakt om du vet om noen som kunne tenke seg å få en invitasjon til disse møtene.

Maryon er glad for at det kan komme nye møteuker, men legger til:
– Jeg skulle inderlig ønske han kunne fortsatt å undervise oss i alle fall én kveld i uka. Vi kjenner på takknemlighet, takk til dere som gjorde denne møteuka mulig.