Gjennom arbeid og bønn….

En eiendom som Centro Sarepta som skal være tjenlig som Bibel- og misjonssenter i det daglige krever stadig vedlikehold og forskjellige former for oppgradering.

Vår styreleder Johannes Kleppa gjør fortsatt en formidabel innsats for at senteret skal fremstå velholdt og vakkert. Nå etter nyttår har malerkosten ikke fått tørke og ei heller fått hvile da den daglig og nesten uten opphold har vært i raske bevegelser opp og ned vegger rundt dører og langs med gulvfliser. Store deler av matsalen og flere fellesområder fremstår nå nymalt og svært presentabelt.

Disse første ukene har vi også hatt besøk av Johan Larsen fra Tromsø. Han er tømmermann og en praktisk og nevenyttig kar. I tillegg til å lytte til Guds ord på bibeltimene har han fått gjort mye og verdifullt praktisk arbeid for oss de siste ukene. Nå klarer jeg ikke å huske alt, men noe av det som kan nevnes er montering av skjerm i møtesal, montering av dusjforheng på alle rom som ikke har dusjvegger, montering av klesknagger på mange rom, montering av lister mot vanninntrenging i bygget, diverse tetting mot vannlekkasjer, planlagt montering av nye dører til rommene, og ikke minst bygget støyskjerming rundt vår nye varmepumpe samt en rekke forefallende oppgaver.

Støyreduksjon for nabo og egne rom

I tillegg har han fått tid til å gå et stort antall fjellturer, løpt rundt om i området, så formen hans fremstår nå som skremmende god. 

Fredag som var ble satt av til å luke og rydde i hagen, og da bidro volontører, ansatte og gjester i en solid dugnad for å få hagen til å fremstå i enda bedre stand.

Jeg som daglig leder er svært takknemlig for det betydelige arbeidet som gjøres av både ansatte og frivillige. Uten dere ville det ikke være mulig å dive Centro Sarepta slik vi nå gjør!

Også i dette nye året samles hver morgen alle spansk- og nordisktalenede ansatte, frivillige dugnadsarbeidere, volontører og bibelskoledeltakere til felles morgensamling der vi leser en andakt på norsk og spansk samt at vi legger det vi måtte ha på hjertet i Guds allmektige hender. Det gis alltid anledning til å komme med noe vi i fellesskap skal løfte frem for Han som har all makt, og det bes for land og folk, styresmakter og alle i høge stillinger, for dagens undervisning at ordet må få gjøre sin gjerning i oss, for Israel, for de forfulgte kristne og for den verdensvide misjon til alle folk og stammer båret av de forskjellige evangeliske arbeidslag og organisasjoner.

De første ukene nå i år er det Troslære, Guds bud, brevene til Efeserne og Kolosserne som har vært tema på den norske delen av bibelskolen. Denne uken er de Ole Andreas Meling som underviser i temaet » Forstå tidene» og Jan Tore Olsen om «Misjon». Neste uke (uke 8) har bibelskolen vinterferie og uke 9 drar de alle sammen ut på misjonsutreise.

Være gjerne med å huske på dem i bønn for at reisen må gå godt, og at de kunne få noe gode møter med enkeltpersoner der de kommer, og om mulig at noen kunne få et nytt møte med Jesus.

De spansktalende elevene hadde forrige uke undervisning fra brevet til Kolosserne med Felipe Lobo, og Jesaja med Asbjørn Barlaup. Denne uken har de om misjon med Jan Tore Olsen og Johannes evangeliet med Felipe Lobo.

Fantastisk å tenke på at hver dag mandag til fredag sitter her en håndfull spansk- og nordisktalende og lytter til systematisk gjennomgang av Guds ord, og mange andre tilhørende fag som troslære, sjelesorg, konfesjonskunnskap og så videre. Gjester fra Norge og Norden gjør det mulig for oss å ta inn enda flere spansktalende på vår bibelskole, da overskuddet våre nordiske gjester legger igjen brukes direkte til å invitere spansktalende til et opphold på vår bibelskole.

Har ikke du også behov for en uke eller to der du kan sette deg ned å lytte til Guds ord sammenhengende?

Volontører dette året. De deltar også på bibelskolens undervisning

I tillegg kan du få oppleve en tid av året med moderate men nokså gode temperaturer, og akkurat nå står mandelblomstene i full blomst.
Denne våren er engene enda grønnere en vanlig da vi har fått bra med regn denne vinteren.

Bibeltimene går fra 0930 til 1215, og resten av dagen disponerer du selv, og vi er behjelpelig med forslag til utflukter og severdigheter. Oppmøte er frivillig på alle samlinger.

Flyselskapene sine websider viser at der er ganske billige billetter fra flere flyplasser i Norge til Alicante spesielt nå i april og mai.  Ta kontakt for å høre om vi har plass på senteret før du bestiller flybillettene!

Oversikt over fag og forelesere finner du her: https://www.centrosarepta.no/fagplan-2019-2020/

Og oversikt over andre arrangementer finner du her: https://www.centrosarepta.no/arrangement/

Hjertelig velkommen til Centro Sarepta!

Arild M

Hovedbilde: Februar og mars er en fantastisk blomstringstid.