Det ble møte i nord – til slutt…

Onsdag 29. januar ringte klokken 04:08. Sørlendingen hadde pakket kofferten med Bibel, ullundertøy og varme klær, og med forventning startet jeg på reisen mot Finnmark og Alta. Flyet fra Kjevik tok av gårde til fastsatt tid kl 07 og alt var i rute, inntil det ble trøbbel på Gardermoen… En radar i Bodø hadde slått seg vrang, og all flytrafikk nord for Røros ble holdt på bakken. Og timene gikk – både en og to og tre, og møtet som var annonsert i Karasjok kl 18 samme kveld, så ut til å glippe… Så kom det til slutt en beskjed om at flyet kunne lette – 3 timer forsinket.

Kl 16:20 møtte jeg pastoren i Alta Frikirke, Yngve Andersen, på flyplassen i Alta. Vi satte oss i bilen og kjørte direkte mot Karasjok. En kjøretur på nesten 3 timer. Det var ganske mildt over vidda denne ettermiddagen, bare 14 minusgrader og lett bris…

Kl 19:20 var vi fremme i Karasjok, og den lille flokken hadde allerede ventet i over en time på at predikanten skulle dukke opp! Men på bordet sto det allerede kaffe og kaker, og humøret var på topp blant de 14 som hadde møtt opp. Vi tok oss tid til en kaffekopp før møtet startet. Det ble et godt møte hvor Bibelens autoritet ble løftet opp, samt budskapet om evangeliets kraft. Etter talen sang vi sangen ”Jesus lever, graven brast” på Samisk.

I dag gikk turen videre over fjellet til Lakselv og møte på Misjonshuset kl 18. Vi var samlet en fin flokk fra Lakselv og bygdene rundt. Budskapet om at Gud gjør det umulige mulig ble godt tatt imot, og etter talen brukte vi god tid på vitnesbyrd og sang. Da møtet var slutt, var det kaffe, kaker og gode samtaler rundt bordet.

Det er stort for en sørlending å komme til Finnmark å få oppleve åndens samfunn også her. Vi kjenner at det er godt og nødvendig å samles om Guds ord og sammen få løfte blikket opp på Han som er troens opphavsmann og fullender!

Reiseruten de neste dagene er som følger:

31/1 – Masi aktivitetssenter kl 12.00
Lahppoloubbal kapell kl 18:30
1/2 – Alta frikirke, kl 19.00, Alta frikirke ungdomskveld kl 21.00
2/2 – Alta frikirke, kl 11.00, Indre Billefjord kapell, kl 17.00

Vær gjerne med i bønn for samlingene og om at Ordet må få gjøre sin virkning i våre hjerter!

Tor Andre