Siste del av misjonsreisen

Bibelskolen Centro Sarepta er på mange utreiseuker i Spania hvert år. I tillegg besøkes Marokko, Portugal, Andorra mm. Her kommer et nytt glimt.

Mandagen var fridag, så da kunne vi sove litt frempå. Kl 11.00 reiste de som ville ut for å se på ulike utsiktspunkter og strender rundt Santander. Det var vakre og mektige omgivelser. Storslagne strender med høye fjellklipper og flott natur. Turen ble avsluttet med et stopp i Santander sentrum. Her brukte vi tiden til å slå oss ned på en lokal spansk cafe, spise tradisjonelle spanske churros og varm sjokolade. Vi avsluttet dagen med bibelstudiet som omhandlet 1 Petersbrev, kap. 3.

Tirsdagen var en innholdsrik dag. Etter bibelstudiet på morgenen, kjørte vi opp i fjellene rundt Bilbao. Her var det flotte utsiktspunker mot havet og en massiv skogvekst av de imponerende høye eucalyptustrærne. Første stopp ble en panoramautsikt over byen og havet i nydelig vær. Neste stopp ble i en koselig liten landsby hvor vi tok oss tid til å gå rundt i byen og spise litt mat. Så gikk turen videre til en litt lengre spasertur mot en kirke plasert ytterst på en fjellkjede med gangsti helt opp. Her var det magiske omgivelser med fjell på begge sider, brusende hav og en vakker passasje frem til kirken. En rask tur innom Bilbao sentrum ble det også før vi fikk delta på et innholdsrikt bønnemøte i pinsekirken Sion i Barakaldo.

Onsdagen var siste dag før avreise. Etter bibelstudie reiste noen for å utforske en liten landsby i nærheten av Santander. Resten av dagen reiste vi samlet til Bilbao for å se mer av byen i dagslys. På kvelden besøkte vi gamle kjente av Felipe fra den anglikanske kirken i Bilbao. Her hadde vi et husmøte hvor Felipe delte ordet og Luis hadde et sterkt vitnesbyrd å fortelle. Etter møte med Guds ord fikk vi være med opp på loftet for å se en imponernede samling av ulike antikviteter. Kaffekvernere i ulike farger og størresler. Gamle spilledåser og figurer fra kjente tengeserier. Fasinerende samling rett og slett

Torsdags morgen gikk til pakking og bibelstudiet før turen gikk hjemover. Etter vi hadde kjørt i rundt 4 timer, stoppet vi i en koselig by for å spise. Her ble tiden også brukt hos en familie som vi delte ordet sammen med. Vi ble møtt av gjestfrie mennesker som dekket på bordet med kaker, kaffi og te. Jan Tore hadde en flott andakt med et viktig budskap om å holde blikket festet på Gud. Så bar turen videre, og hjem til Sarepta.

Tekst: Rebecca Våge

Hovedbilde er fra husmøte i Bilbao