Husmøte hos ho Grete i Gamvik

Alle som vi møtte på butikken i Gamvik kjente ho Grete. Ikke så rart kanskje, for Gamvik er ingen storby. Det er et lite fiskevær. Når det gjelder fastlands-Norge finner vi det nordligste punkt på Kinnarodden i Gamvik/Lebesby. Og når jeg står og ser utover havet her …….. tenker jeg søringen…… at Nordpolen er det neste.

Grete Mortensen

Grete Mortensen har alltid tatt imot predikanter og andre som trenger husrom, mat og omsorg. Fredag ettermiddag innlosjerte den godt over 80 år gamle damen fire av Herrens tjenere. Her var det fyrt i vedovner oppe og nede. Middagsmaten var klar til å settes på kok og mye måtte fortelles om tingenes tilstand.

Fiskarheimen som Frikirka eide frem til 1990.

Imens gikk Yngve Andersen (pastor i Alta frikirke) langs veiene med innbydelser til møte, mens Hans Bergane for på butikken med invitasjonshilsener. Her var folket svært imøtekommende og hyggelige. Folket hadde tid til å slå av en prat. Nærbutikkens ansatte var virkelig på servicesiden og det tror vi de er for alle som kommer innom.

Etter at nye eiere fra Island har overtatt fiskemottaket her i Gamvik er det blitt et oppsving i fiskeværet. På få år er folketallet steget nesten til det doble. Ca. 300 bor her i dag. Dette sikrer skole og barnehage ved at flere nye familier har slått seg ned her.

Tilbake fra invitasjonsrunden, kom vi til dekket bord i stua til ho Grete. Vi rakk å spise en herlig middag før Yngve for avgårde for å hente noen som skulle på møte.

Møtet begynte ca. kl. 18.00. Det vil si kl. 18.20. Her er man ikke så stresset på klokka. Tror ikke de har sansen for stressa folk….her nord. «Dersom du har det så travelt….hvorfor kom du ikke i går» ble det en gang sagt til en……ja, sikkert til en søring.

Koselig i stua til ho Grete
Herrens tjenere: Randi og Arne fra Alta. De er med Yngve og Hans på møtene. I åresvis kjørte de fra Alta til Gamvik kommune for å holde barnemøter og andre møter her. Nå var det fire år siden sist de var her.

På møtet kom det 9 personer totalt. Allsang, åpning, forkynnelse av Ordet, bønn, vitnesbyrd, solosang og forbønn for ei som plages så ille med en sykdom…..ja, alt dette førte til at den neste timen gikk fort.

Grete hadde ordnet deilig kaffemat og det ble kvelden avsluttet med. Men rundt bordene var ikke samtalene bare om vær og vind. Her var det trang etter å samtale om Herrens Ord og om livet……. med alt det innebærer av prøvelser, trengsler og gleder.

Godteposer ble delt ut til alle

Siden det var den 31. oktober fikk alle fremmøtte en godtepose fra ei dame som hadde bodd 38 år i Florida, men som nå hadde flyttet hjem til Gamvik. Artig påfunn.

Fredag vil vi på Helsesenteret i Mehamn for å synge for de eldre der. Etterpå blir det vel å stå på butikker i Mehamn med innbydelser, før vi kaller inn til møte i menighetssalen i Mehamn kirke kl. 18.00.