Besøk av skoleklasser på Centro Sarepta.

Også skoleåret 2019/2020 har vi gleden av å få besøk av flere skoler og skoleklasser på Centro Sarepta. I uke 42 hadde vi besøk av en veldig kjekk gjeng fra Tryggheim Strand fra Tau i Strand kommune. Det er nå andre året at deres tiendeklasse legger klasseturen til oss her på Costa Blanca i Spania.

Gjennom uken får elevene noen bibeltimer og undervisning om Spania, samt ordinær undervisning fra sine egne lærere.

I bibeltimene ved Jan-Tore Olsen har de lært om flere bibelske personer og historier som peker frem på Jesus og hva han har gjort for oss. En av timene formidlet han også sterkt behovet for at de som ikke har hørt om Jesus og som lever i frykt og mørke, må få høre og bli kjent med ham som vil gi alle del i arven! Han betonte at denne arven som vi finner fyldig beskrevet i Bibelen både i det gamle- det nye testamentet, gir løfte om blant mye annet et evig liv, tilgivelse for alle synder og et liv sammen med Jesus. Han holdt også frem på en sterk måte at å følge  Jesus kan koste oss svært mye, ja til og med koste oss forfølgelse og vårt eget liv.

Første undervisningstimer på tirsdagen startet med at jeg forsøkte å gi klassen et lite innblikk i spansk- historie, -politisk system, -kultur, -næringsliv, -naturressurser, -åndelig situasjon, samt et lite innblikk i hva som finnes i området rundt Centro Sarepta.

Timene ble avsluttet med å gi elevene et lite innblikk i hvorfor Misjon Sarepta startet opp et misjonsarbeid i Spania, og hvordan arbeidet drives her på Centro Sarepta og rundt om i Spania. Vi her på Centro Sarepta håper at noen av ungdommene kan tenke seg å komme hit igjen på leirer, som sommergjester, eller for å ta et år på bibelskole som elev eller volontør.

Etter lunsj har dagene vært fylt med aktiviteter som bading i vårt saltvannsbasseng og sjøen på forskjellige strender i området, besøk i Zip-line park, sjokoladefabrikk, kjøpesenter, ett typisk spansk marked, bestigning av fjelltoppen Peñón de Ifach i Calpe, Costa Blancas egen mini Gibraltar!
Utfordringen er egentlig å velge, da området har så utrolig mye å by på av aktiviteter, flott natur og severdigheter.

Dagtemperaturene nå midt i oktober ligger på ca 22-25 grader, noe som også gjelder temperaturen i sjøen og bassenget.

For skoleåret 2019/2020 vil vi totalt ha besøk av klasser eller grupper fra 3 kristne grunnskoler og to videregående skoler.

Skulle du som leser dette være interessert i å høre mer om hva vi kan tilby til skoleklasser/grupper her på Centro Sarepta, og hvilke muligheter som finnes her i nærområdet vil det være veldig kjekt om du tar kontakt med oss på post@centrosarepta.no

Vil du lese mer om hvordan Tryggheim Strand har hatt det her hos oss kan du gå inn på linkene under og lese i deres reiseblogg:

Skrevet av: Arild Melberg

Bilder: Privat