Betel i Fyresdal

Betel er det «gamle» bedehuset i Fyresdal. Nå er det kirka som har overtatt det og det er blitt menighetshus. Der hadde Sarepta møte i går kveld. I kveld ( tir. 6. august) er det møte på Kammerfoss bedehus og onsdag på Feset bedehus i Bamble.

Fyresdal er ei flott bygd som ligger vest i Telemark. Det å gå en tur i sentrum er en fin opplevelse. Nesten som en liten bygdeby med mye informasjon om bygda, husa og enkeltpersoner. Kjente personer er oppvokst her. I misjonssammenheng så kan Birger Breivik (tidl. generalsekretær i NLM) nevnes. Han trødde nok sine barnesko på Betel. Likevel er nok den mest kjente fyresdøl…. Vidkun Quisling. Skulle ikke forundre meg om også han har vært på mange møter på Betel.

I går kveld kom det en takknemlig flokk til møte. Takknemlige var de for at det kom noen å forkynte Ordet. Vi ble ønsket velkommen tilbake! På møtet var det en fin sammensetning av unge og eldre. Vilde startet møtet med en solosang. Etter det hadde Hans Bergane informasjon, tale og sang. Vi avsluttet kvelden med et rikholdig kakebord. Rundt dette…..fikk vi samtale og bli litt bedre kjent med hverandre.

Mange mennesker har vært innom Ordets hørelse på Betel i Fyresdal. Ikke alle ender opp som generalsekretær i en misjonsorganisasjon. Heller ikke alle ender opp som landssviker og med blod på hendene. Men alle mennesker går på en av to veier…… mot evigheten. Enten går du på himmelveien, eller så går du på fortapelsens vei. PÅ en av de veiene går du, enten du vil det eller ikke. Enten du tror det eller ikke. På en av de veiene går jeg.

Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. 1Joh 5:12

Gå til Jesus, kvar og ein, Ved hans kors er rom.
Sei han synd og sorg og mein, Ved hans kors er rom!
Redde sjel, jag bort din tvil, Or di naud han hjelpa vil.
Når du han vil høyra til, Ved hans kors er rom.

Trøytte vandrar, skunda deg, Ved hans kors er rom.
Der er farar på din veg, Ved hans kors er rom!
Du er sår av sorg og strid, Jesus lettar børa di,
Jesus gjer deg frelst og fri, Ved hans kors er rom.

Syndarvenen mildt deg bed, Ved hans kors er rom,
Kom, og deg i nåden gled! Ved hans kors er rom.
Drikk av livsens kjeldevell, Rik og fattig, fri og træl,
Der er frelse for di sjel! Ved hans kors er rom.

Sæle bod for ein og kvar: Ved hans kors er rom!
Kom frå by, frå grend og gard, Ved hans kors er rom!
Jesu frelseverk er gjort, Han har opna himlens port.
Å, kor det er sælt og stort: Ved hans kors er rom.

Hovedbilde: Betel i Fyresdal