Opplever stadig bønnesvar

Maria og Johannes Thorlund har nå bodd i Spania i snart to år. De er utsendinger for Misjon Sarepta. To tøffe år med tanke på språk, skole, undervisning og bosituasjon. Men midt i alt opplever de stadig bønnesvar og det å få gå i ferdig lagte gjerninger.

Immanuel, Samuel, Jakob og Elias er i alderen mellom 1-8 år. Aktive gutter som beriker hverdagen i familien Thorlund. De to eldste går i spansk skole og det skaper mange nye bekjentskaper også for foreldre. Immanuel snakker nå ganske så flytende spansk, men på skolen han går, er det bestemt at man nå etter hvert skal ha det meste av undervisningen på Valenciansk. Ooopps!!…..enda en ny utfordring.

«Det å lære nye språk er som å prøve å klatre over en vegg som du opplever å aldri komme over». Når jeg sier den setningen så nikker Maria og Johannes gjenkjennende. Samtidig ser jeg at den flotte misjonærfamilien nå begynner å beherske spansk veldig godt. Johannes underviser i den spanske bibelklassen ved Centro Sarepta.

For 6-7 måneder siden fikk vi en del bønneemner fra Maria og Johannes som det er blitt bedt for i bønnegrupper rundt om i Norden.  De synes det er helt spesielt å se på bønnesvarene som allerede er kommet! Dører åpnes for evangeliet ……inn til enkeltmennesker. Samtaler i timer blir holdt med mennesker som Herren tydeligvis søker………og de har begynt å søke Herren.

Johannes og Maria har en spesiell nød for de fattige…….de som faller utenfor samfunnet på grunn av at de står uten arbeid. De er det mange av! Det er svært mye fortvilelse å møte på. Aleneforsørgere som vil sine barn sitt beste………..men………..hverdagen kan gå opp i den tanken….hva skal vi spise i kveld ….og…. blir vi kastet ut der vi bor?

Det er flott å møte misjonærene Maria og Johannes……og se den inngang de har fått blant enkeltmennesker. For litt siden kom det noen og spurte om de skulle starte en samtalegruppe. Samtalene skulle ikke være om vær og vind. Nei, det skulle handle om Bibelen. Om Jesus. Familien Thorlund trenger fortsatt forbønn.

Også på det praktiske planet har Herren svart på bønn. Endelig har familien Thorlund funnet/fått seg et hus som de hadde råd til å kjøpe. I Alfaz del Pi er husprisene svært høye. Huset de sitter foran her kostet tomteprisen minus rivningskostnad. Maria og Johannes har ikke tenkt å rive….nei de vil heller litt etter litt puss opp. Det er en stor fin hage bak huset….så endelig ble det plass til å sette opp den store trampolinen………til stor glede for guttene…….og foreldre.