Juleavslutning hos Centro Sarepta-familien

På Centro Sarepta kjenner ansatte, elever og folk som er på bibelkurs….. for en uke eller to……….på at vi er en stor familie. I går kveld hadde vi juleavslutning og det ble en alle tiders «familiefest»! Små og store koste seg og de som var på korttids bibelkurs kjente seg virkelig inkludert.

Fest
Møtesalen var pyntet til fest. Nydelige dekorasjoner var laget av en av våre elever. Hele komiteen pluss kjøkkenpersonalet la ned en kjempeinnsats. Etter en fantastisk middag, inklusiv knallgod dessert, var det forskjellig program. Daglig leder i Misjon Sarepta holdt andakt og vi sang sammen. Selv om vi deltok på en flott fest denne kvelden så penset andakten våre tanker inn på den STORE festen som vi som Guds barn har i vente. Også denne kvelden lød innbydelsen til den STORE «bryllupsfestenfesten» som vi leser om i Bibelen.

Pioner slutter av som ansatt
En av pionerne i Misjon Sarepta, Asger Refslund-Nørgaard, fikk ekstra oppmerksomhet og godord denne kvelden. Han vil fra 1. mars ikke lengere være ansatt i misjonsorganisasjonen og går over i annet arbeid. Vi er svært takknemlig for den pionerinnsats han har lagt ned i Sarepta og ser frem til at vi fremdeles kan bruke hans kompetanse og nådegave …… men da på frivillig basis. Styret i Misjon Sarepta har på grunn Asgers sin oppsigelse drøftet mulige strukturendringer for arbeidet på Centro Sarepta. Det var også tema på medarbeidersamlingen som vi hadde sist torsdag. Vær med å be om at Herren må drive ut en arbeider til Centro Sarepta!

Julemannen
I Danmark heter det ikke julenissen, men julemannen. Selv om mange ikke liker julenissen…… og slettes ikke vil ha han i huset sitt til jul……så må det sies at han «finnes» på Centro Sarepta. Vi kjøpte eiendommen med inventar fra noen norske kommuner som hadde drevet sykehjem der i flere år. På loftet fant vi også julepynt og juletre. Ungdommene som pyntet til jul brukte det vi hadde….og her og der finner du også en julemann. Men det ble stort oppstyr blant barn og voksne da plutselig den «ekte» julemannen dukket opp på festen. Tidligere i uka var det organisert en «hemmelig venn» pakke ordning. Den gikk ut på at vi trakk en lapp med et navn på….. og til den personen skulle vi kjøpe en pakke til ca. 7 euro. Men ingen visste hvem pakken kom fra. Da var det greit at Julemannen hadde fått sekkene med pakker og at han delte ut. De minste hadde stoooore øyner da de så på julemannen. Vi andre lo så tårene trillet av denne litt klumsete julemannen. EL Presidente, som er tittelen i Spania på «styreformann», var akkurat ute et ærende da julemannen kom. Styreformannen fikk også en gave. Da Johannes Kleppa (El Presidente) kom tilbake fra sitt ærende ropte en av barna til ham: Julemannen har vært her!….Julemannen har vært her!……og han pekte på gaven som var satt igjen også til han. Hans gave er avbildet under her og den inneholdt sjokolade og en barberhøvel.

To ektepar
Denne uken har vi ikke hatt så mange gjester utenom de «faste». To par har vært her denne siste uken i dette semesteret. Det ene ekteparet som har vært her har ikke fått veldig mye tid sammen siden mannen har lagt opp helt nytt Wi-fi system på Centro Sarepta. WI-FI og internett fungerer nå veldig godt over hele eiendommen. Ekteparet Husvegg har vært her i 14 dag nå og de har stortrivdes her på senteret. Kombinasjonen av bibelundervisning, lys og varme….har gjort godt. I går fikk de anledning til å høste den første appelsinen her denne «høsten». Den var veldig søt og god kunne de streke under på.

Bilder
Det vil bli for langt stykke å ta med alt som skjedde på jule avslutningen, men noen bilder kan du se på ….