På helårs bibelkurs

I går ettermiddag ankom Luis vårt bibel- og opplæringssenter her i Alfaz del Pi, med sikte på å bli her hele undervisningsåret frem til juni. Han er 20 år og kommer opprinnelig fra El Salvador, men har bodd i Barcelona de siste to årene. Han kom for første gang i kontakt med Sarepta for halvannen måned siden, da en av våre ansatte var invitert til å preke i en evangelisk menighet i Barcelona som ledes av en marokkansk pastor. Informasjon om helårs bibelkurs på Centro Sarepta vakte interesse blant flere av ungdommene i kirka. Etter et par interne runder falt menighetens valg på Luis. Det er første gang vi opplever at en ikke-luthersk menighet sender en av sine ungdommer på helårskurs til Centro Sarepta. Bakgrunnen er et sterkt ønske om at oppholdet her skal få prege hans åndelige liv.

Etter første undervisningsdag på CS sitter han bare og smiler i gangen. 3 timers bibelundervisning og utflukt sammen med resten av gjengen til de imponerende dryppsteinsgrottene i Busot, har virkelig falt i smak. Luis sitter med en splitter ny bibel mellom sine hender. Den fikk han i gave fra pastoren i egen kirke rett før han satte seg på bussen til Alicante. Han uttrykker stor takknemlighet for anledningen han nå har fått til å lære sin bibel bedre å kjenne. Og vi kjenner at vi gleder oss til å bli bedre kjent med Luis, og håper mange vil lukke ham inn i sine bønner.