Nye volontører

Dette året er vi så heldige å ha fått to flotte volontører på Centro Sarepta. Trine Lia (21) kommer fra Hægeland nord for Kristiansand, og Rebekka Faith Haynes (19) kommer fra Oltedal i Rogaland. Begge ankom Spania forrige uke, og har hatt en god start på året. Arbeidsoppgavene er mange og varierte, og så skal de også følge mye av undervisningen på bibel- og opplæringssenteret. Trine tar også årsstudium i spansk dette året, mens Rebekka skal følge T2 på Bildøy Bibelskole.

Denne uka presenterer vi Trine her på vår hjemmeside, neste uke får du bli litt mer kjent med Rebekka. Vi håper mange vil omslutte dem i forbønn og således være med å bære dem i den tjenesten de nå har gått inn i.

———–

Noen ord om deg selv? Og hva var det som fikk deg til å søke som voluntør på Centro Sarepta?

Jeg er en blondine som liker å bli kjent med nye mennesker, kultur og natur. Jeg er 21 år, har vært misjonærbarn i Bolivia og er nå på mitt tredje friår. Først bibelskole, deretter friluftsliv på folkehøyskole og nå volontør i Spania. Gjennom Bibelskolen i Grimstad fikk jeg testet meg i nye omgivelser og kultur da jeg reiste til Thailand for fem måneder. Senere gjennom folkehøyskole lærte jeg å sette enda mer pris på naturen og fikk oppdage alle de gledene den har å by på. Da jeg var ferdig med folkehøyskole hadde jeg fremdeles ikke funnet ut hva jeg kunne tenke meg å studere. Jeg satt fremdeles igjen med ønsket fra tidligere; å få kunne snakke spansk bra igjen (fra Bolivia) og at Jesus skulle ha en sentral del i hverdagen. Jeg hadde en god stund tenkt på å reise tilbake til Bolivia, men fant liksom ikke det arbeidet som jeg hadde tenkt og syntes det var litt langt borte fra Norge. Da stillingen som ettåring i Spania dukket opp følte jeg at den passet perfekt og søkte ganske fort.

Hvilke forventninger har du til året som ligger foran?
Lære mye spansk. Bli kjent med mange nye mennesker. Oppleve nye steder og finne på mye gøy! Få utfordret meg selv innenfor nye oppgaver.

Hvordan har de første dagene i Spania vært?
Første uka har vi fått bli kjent med prosjektet, området og de andre ansatte på Sarepta. De har tatt oss imot med åpne armer og vi fikk allerede første dagen et godt forhold til de spansktalende ansatte. Ikke minst har jeg funnet ut at jeg og Rebekka (den andre volontøren) passer veldig godt sammen og kommer til å få det helt topp! Det har vært en spansk leir her på Sarepta og vi har fått møtt mange nye mennesker fra ulike plasser og hatt det hyggelig sammen. De var veldig åpne og ønsket å ha oss med til enhver anledning, selv om vi av og til måtte spør både to og tre ganger fordi vi ikke forsto hva de sa. Spansken har virkelig fått testet seg og det har vært både gøy og utfordrende. Til tross for språk og kulturer har vi ledd mye sammen og det føltes som om vi var en stor familie.

Har du et bibelvers du er spesielt glad i?
Ja! Det verset jeg fikk til konfirmasjonen og som har fulgt meg opp igjennom: ”For det er fredstanker jeg har med dere sier Herren, og ikke ulykkestanker, jeg vil gi dere framtid og håp.” (Jeremia 29.11)

Bilde: Trine Lia