Ungdommelig misjonsiver

Forrige lørdag var det et uvant syn som møtte forbipasserende i utkanten av Alfaz del Pi. Rundt 40 nordiske ungdommer trålte grøftekantene på leting etter søppel i området. Gradestokken viste godt over 30 grader i skyggen. Dog var det ikke mye skygge å finne.

Sentrumsgatene i Spania holdes svært ryddige og rene. Men mange steder skal man skal ikke langt utenfor sentrumskjernen før det flyter med søppel. Så også i Alfaz del Pi.

På Centro Sarepta var det forrige uke ungdomsleir med nesten femti deltakere. Midt mellom bibeltimer, kveldsmøter, basseng, utflukter og aktiviteter tillyses det dugnad til nytte for lokalsamfunnet. Det kjøpes inn hansker og 300 hundreliters søppelsekker. Kart tegnes over området. Så sendes ungdommene ut i grupper på fire og fire – med ansvar for hvert sitt veistykke. Hovedsakelig ryddes det i, og langs veiene inn til El Romeral, boligområdet hvor Sareptas bibel- og opplæringssenter ligger. To timer er satt av. Søppelsekk etter søppelsekk fylles mens grøftene tømmes i møte med et enormt pågangsmot.

Ungdommene kom slitne, glade og gjennomvåte av svette tilbake etter en strevsom jobb. Mange kunne fortelle om oppmuntrende ord og tommel opp fra lokalbefolkningen. Bl.a. opplevde noen at en spansk mann kom kjørende på moped for å tilby dem vann og cola, samtidig som han takket så masse for innsatsen. Han ble faktisk med dem tilbake for å se Centro Sarepta, og for å dele ut drikke til enda flere av dugnadsgjengen. Også i etterkant av leiren har naboer kommentert at dette var et fantastisk initiativ.

søppel 2søppel 1

I møte med ungdommene ble det satt et sterkt fokus på misjon. Ikke minst ble det løftet frem et sterkt ønske om å tilsette en spansktalende evangelist for å kunne nå enda lenger ut med evangeliet. Flere av deltakerne brukte anledningen i forbindelse med dugnaden til å utfordre slekt og venner til å bidra i den sammenheng. I skrivende stund har det kommet inn over 90.000,- til prosjektet. Innsamlede midler vil brukes med tanke på å ansette og lønne en spansktalende evangelist. Vi vil si et rungende takk for innsatsen, og samtidig be om forbønn om at det må lykkes å finne en evangelist med trang til å vitne om Jesus blant det spanske folk.