Er student ved Universitetet i Tromsø – bor på Centro Sarepta i Spania

Sveinung Paz Eskeland (20) fra Etne tar «årsenhet i ledelse» ved universitetet i Tromsø samtidig som han bor på Centro Sarepta og følger bibelkursene der. Det er mulig for ungdom som studerer på norske høgskoler og universitet å bo hvor som helst i verden. På mange forskjellige studier foregår undervisningen på nett.

Sveinung har ikke gått bibelskole tidligere og er glad for muligheten til å være deltaker på bibelkursene på Centro Sarepta. «Det er veldig flott at bibelkursene her er lagt opp i bolker med forskjellige emner og fag.» sier Sveinung. Han synes også det er fint at det kommer forskjellige lærerkrefter inn på undervisningen.

Bibelkursene starter i slutten av september og varer frem til første uka i juni. Sist uke hadde Sveinung eksamen og da måtte han ta seg noen dager «fri» fra bibel- og opplæringssenteret. Eksamen fikk han tatt i Oslo. I morgen er det en annen kursdeltaker ved Centro Sarepta som skal ha eksamen. Hun har fått lov til å ta den på Den Norske Skolen i Alfaz Del Pi.

Som student på norske høgskoler og universitet har man rett på lån og stipend i Lånekassen. På bibelkursene er det tre undervisningstimer hver formiddag fra tirsdag til og med lørdag. For å klare å ta et årsstudium i tillegg til bibelundervisningen må man være noe strukturert og bevisst, sier Sveinung. Han bruker to til tre timer hver ettermiddag på studiene ved UIT.

«Det er flott å leve og bo i et internasjonalt miljø med forskjellige kulturer tett på. Vi har også noen utreiseuker der vi har evangeliske møter rundt om i landet. Avslutningsturen går til Nord-Afrika noe jeg gleder meg veldig til» sier Sveinung.

Sveinung anbefaler på det varmeste – andre ungdommer om å ta et år i Spania der man kombinerer bibelundervisning og studier i Norden.

2 thoughts on “Er student ved Universitetet i Tromsø – bor på Centro Sarepta i Spania

Comments are closed.