Møtehelg på Sunnmøre

Sarepta har denne helga hatt møter i Ulsteinvik og på Remøy. Det var takknemlige tilhørere som kom til samlingene og de satte pris på stundene med Ordet.

Fredag kveld deltok Hareid musikklag med god sang på møtet i Ulsteinvik. Søndag ettermiddag gledet Linda og Paul Arne Ulstein oss med flott sang.

IMG_2839IMG_2844

Vi fikk se videoinnslag fra Spania der Jan-Tore Olsen forteller fra arbeidet sør i Europa og om nøden. Bilder fra Centro Sarepta ble vist på storskjermen og vi tror at noen nye forbedere har trådt inn i tjenesten og kallet.

Også på Sunnmøre finnes det mange større og mindre steder der det etter hvert er lite forkynnelse av Guds Ord. Bedehusene ligger tett mange steder og det skal noe til for å drive alle dem. Før måtte man ut i båt for å komme til neste øy, men nå er det broforbindelse og dermed bare noen minutter til nabobygda. Det er nå naturlig at «venneflokkene» kjører til hverandre for å komme på møte.

Samtidig vil jeg rope et varsko mot å legge ned kristen virksomhet lokalt. Foreninger, barnelag og samlinger om Guds Ord trengs der vi bor. I vår sentraliseringsiver kan vi fort sope inn kristenfolket fra et stort område…… og få til «gilde» forsamlinger som det «skinner» av. Tilbake står av og til bygder og bydeler uten kristen virksomhet.

Generelt så er det for lite sammenhengende møtevirksomhet hos oss i bedehusbevegelsen. De fleste som deltar er på bibelcamping i ei uke eller på bibelkurs og møteuker – kommer ofte med det samme vitnesbyrdet. «Det skjedde noe med meg når Ordet fikk meg i tale…..det gjorde det først etter flere dager sittende under forkynnelsen av Herrens rikdom.»

Utadrettede møteserier burde vi oftere legge til rette for – og vi må be Herren om å drive ut evangelister.

Hovedbilde: Remøy bedehus der vi hadde møte søndag formiddag.