Jelsa bedehus

Sarepta har for tiden møter i Rogaland og er nå kommet inn til Suldal kommune. I går kveld hadde vi møte på Jelsa, som er ei vakker bygd med flott utsikt og innsikt.

Da vi kom inn i bedehuset en halv times tid før møtet….. fikk vi en hel preken bare ved å se på det store maleriet i fronten. To lysstriper traff maleriet. Den ene lysstripen traff Jesus og den andre var øverst i høyre hjørne.(Se hovedbilde)

Til møtet på Jelsa bedehus kom det folk fra flere bygder. Vi hadde et godt møte som ble avsluttet med kaffeservering og samtale.

De siste årene har det vært et samarbeid mellom flere bygder om «torsdagsmøtene» i dette området. Møtene går på omgang mellom bygdene. «Torsdagsmøtene blir bare bedre og bedre» var det en som sa. Et slikt møtesamarbeid kan kanskje være aktuelt også andre steder i landet.

Det ble også informert om at både yngreslaget og barneklubben skulle starte opp igjen etter sommerferien. På yngreslaget er det nesten 100% fremmøte. En av lederne heter Sigurd og er 82 år (Bildet under). Han har god kontakt med ungene enda. Han kunne fortelle at på et møte sist år hadde han kjent seg så veldig sprek en kveld. Dette fortalte han ungene. «Bare se på meg hvor høyt jeg kan hoppe», sa han til barna på yngreslaget. Så hoppet han så høyt han kunne………
Barna lå langflate etter gulvet og oppi sofaene etterpå…… og de lo! Hoppet til Sigurd var vel ikke på noe særlig over 7 cm. høyt. Det er så flott å møte mennesker som trofast står med i barnearbeidet rundt om i landet……og alder trenger ikke være noe hinder for å nå inn til de unge. Be om en god høst for arbeidet på Jelsa bedehus.

IMG_2466

Onsdag går turen videre til bedehuset i Suldalsosen og torsdag til bedehuset på Heia. Velkommen til møtene om du har anledning!