¡Hola! ¿Cómo estas?

Her i Spania har vi den siste uken hatt besøk av Kirsti Synnøve Olsen, som med stor iver og imponerende kunnskap, forsøker å få undertegnede og dansken (Asger Refslund-Nørgaard) til å lære litt spansk. Asger har kommet et godt stykke på vei, mens jeg har langt igjen før jeg kan si noe særlig meningsfullt på spansk.

Nå driver jeg å pugger på regelmessige-, uregelmessige- og refleksive verb, artikler, spørreord, og jeg vet ikke hva!

Comer: Yo como, Tú comes, El/Ella/Usted come, Nosotros comemos, Vosotros comeis, Ellos/Ellas/Ustedes comen, phu ……, men dette hører med til det helt grunnleggende som bare må inn, selv om det kan være tungt for et hode som er kommet langt opp i femtiårene.

Hva Asger driver med er langt utenfor mine kunnskaper, men jeg håper å kunne forstå litt mer om ett år eller to….

Tro det eller ei, men dette er veldig kjekt, og ikke minst vil det være til stor nytte i det daglige her i Spania å kunne gjøre seg noe forstått, og kunne forstå litt av det som rører seg i samfunnet her i området.

kirsti-synnove

Nå får vi jobbe godt og med iver fremover, og håper på nye lærerike runder med Kirsti etter nyttår!
¡Hasta luego!

Mvh,
Arild Melberg

 

Hovedbilde: Arild Melberg (tv) og Asger Refslund-Nørgaard river seg i håret. Språk er gøy!!
Bilde to: Kirsti Synnøve Olsen som underviser i spansk.