For andre år på rad ble det arrangert påskeleir for spansktalende på Centro Sarepta. Vi startet opp på skjærtorsdag, og avsluttet etter middag første påskedag. Folk kom både med fly og bil fra Madrid, Barcelona, Lliria og Valencia. Noen av deltakerne var gode, gamle kjente, mens andre var på kristen leir for aller første gang i sitt liv. Med stort og smått var vi rundt tretti stk, og med det en del færre enn i fjor da vi arrangerte påskeleiren sammen med IELE (den evangelisk lutherske kirken i Spania). Det var deltakere i alle aldre, med en hovedtyngde dette året av unge voksne.
Regnet har pøst ned her i Alfaz del Pi fem-seks dager i strekk. Noen små mil lenger sør meldes det at bare i løpet av to dager falt det 70 % av normal årlig nedbørsmengde.
At det regnet under hele påskeleiren gjorde nok at det ble betydelig mer tid til samtale, og at flokken ble knyttet enda tettere sammen. Og det er viktig når man samles på tvers av kulturelle grenser, og fra helt ulike bakgrunner. Dårlig vær satte ingen stopper for et par utflukter for dem som var tøff nok, og trosset regnet. Årets reisemål ble den nydelige fjellandsbyen Guadalest, og en innendørs padelhall i Finestrat hvor både store og små storkoste seg.
Uten et eneste glimt av sol under hele påskeleiren, var det godt å få samles om et budskap som har makt til å varme hjertene. Gjennom doble bibeltimer på formiddagene og møter om kveldene, fikk vi ut fra påsketekstene følge Jesus på hans vandring opp til Golgata. Det var helt tydelig at forkynnelsen grep sterkt tak i enkelte, også blant oss som har levd noen år med Jesus. Årets talere var Johannes Thorlund, Felipe Lobo og Jan-Tore Olsen.
I etterkant av det siste møtet ble jeg sittende og snakke med ei ung mor fra Bolivia. Hun kunne fortelle om åtte vanskelige år i Spania uten å ha fått høre Guds ord forkynt. Flotte fasiliteter og fantastisk mat på Centro Sarepta betydde ingenting for henne i forhold til det å få sitte ned å lytte seg glad i evangeliet igjen, og synge med i noen av de sangene hun kjente så godt fra sin ungdom. At hennes mann som ikke har noen som helst kristen bakgrunn også fikk med seg mange av møtene, var ekstra stort for henne.
Ei annen dame fra Sør-Amerika kunne fortelle om ti år i Spania uten å ha vært på et eneste møte eller gudstjeneste, før hun ble invitert med på påskeleir. Å få nå tak i enkelte slike var noe av det vi ba Gud om når Misjon Sarepta ble etablert for snart fem år siden. At vi i løpet av påska også har fått ha flere ufrelste sittende på time etter time rundt den kristne tro sine aller mest sentrale tekster, er ufattelig stort. I møte med Guds kraft til frelse – ordet om korset, er det ikke bare enkelt å skulle være ateist.
Etter en fantastisk grillmiddag, også den i pøsende regnvær, som avslutning på årets påskeleir, fikk den enkelte deltaker med seg hjem Hans Erik Nissen´s andaktsbok. Denne ble oversatt til spansk rett etter at Misjon Sarepta ble etablert. Det er en fantastisk gave å få legge i hendene på mennesker vi møter på vår vei. Vår erfaring er at boka er til uvurderlig hjelp i det personlige trosliv der hvor den brukes.
Jan-Tore Olsen