Nytt møtepunkt i Valencia

I forrige uke fikk vi muligheten til å undervise i ei bibelgruppe i Valencia.  Deltakerne som hadde invitert oss kommer fra menigheten Casa de Paz («Fredens hus»), en uavhengig pinsemenighet med over tusen medlemmer. 

Vårt forhold har strukket seg over flere år. Det er ekstra gledelig at flere av dem er regelmessige deltakere på leirene våre og har vært det nesten helt siden oppstarten av Centro Sarepta i 2016. 

I denne forsamlingen møter vi både erfarne troende og nykommere, sammen med enkeltpersoner som er nysgjerrige på kristen tro. Janne og jeg fikk dele fra Guds ord om lignelsen med såmannen. Kristus er såmannen, mens vi representerer frøene, og møter ulikt jordsmonn – enten det er steinete terreng, tornefulle kratt eller fruktbar jord – som gir ulike nivåer av åndelig fruktbarhet. Denne fortellingen understreker viktigheten av utholdenhet i vår kristne vandring, i tillegg til nødvendigheten av å dele evangeliet med alle, bære Åndens frukt, og vitne om hans nåde.

Ramón, som er født og oppvokst i Valencia-regionen, fortalte om hvordan han vitner for folk han treffer på gata. Han prøver å komme i snakk med mennesker som er på vei til og fra T-banen i nabolaget, for om muligå få gitt dem en liten brosjyre eller få en samtale som kan bringe dem nærmere Kristus. Det var sterkt å høre om hvordan han opplevde at Ordet virket hos menneskene han møter.

Vi var i alt rundt ti personer som fikk dele sammen denne kvelden. Selv om det ble over midnatt før vi var hjemme igjen, sitter vi igjen med takknemlighet og en følelse av fornyelse etter å ha delt denne kvelden med våre trossøsken i Valencia. Tanken er at vi skal prøve å følge opp med undervisning også i denne bibelgruppa omtrent annen hver måned. 

Mens vi uttrykker takknemlighet for dørene som kontinuerlig åpner seg gjennom året, holder vi fast på håpet om at de forblir åpne, med et inderlig ønske om at mange flere følger etter. Våre bønner stiger opp til Ham som skaper tro og gir vekst. Vi ber om at frøene som er sådd av Sarepta finner fruktbar jord og gir rikelig frukt, i hundre fold.