– En oase for prester!

Ja, slik uttrykker den unge presten Håvard Evensen seg. Han blir 28 år og kommer fra Narvik. Nå bor han i Oslo. Han trengte en ferie. Og av en grunn han ikke selv engang vet, så havnet han på Centro Sarepta. Han er prest i Messias-kirken i Oslo. – Undervisningen her er på Fjellhaug-nivå, sier han. Var det positivt eller negativt ment, spurte jeg? Jo, det var veldig positivt. Her er det ikke utvannet, samtidig er det enkelt lagt fram. Det blir som en veldig god oppfrisking av det han har lært. Det er samme teologi, men gjerne en litt annen vinkling og gjort på en litt annen måte enn jeg er vant med. Men det har vært veldig fint, for det er samme teologi. Det har vært nyttig å få dette påfyllet. Så dette skal jeg anbefale til hele mitt prestekollegie!

Og så er det også veldig godt å få være her i et godt klima. Oppvarmet basseng er heller ikke feil. I morgen er det fjelltur. Og neste besøk på Centro Sarepta er allerede bestilt.

Ole Andreas Meling