Holmen 14.-23. juli 2023

For mange her nord er Sarepta´s bibelcamp på Holmen ett av årets desiderte høydepunkter. Helt siden 2017 har man kommet sammen fra mange ulike bygder her nord, og også fra mange ulike kristne sammenhenger. Aller mest ønsker vi at det i møte med Guds Ord kan settes gode, dype og varige spor i den enkeltes liv. At en kan finne visshet og hvile i sitt trosliv og frimodighet til et daglig liv i samfunn med Jesus.

Innrammet av praktfull natur, spektakulære turmuligheter, et bredt aktivitetstilbud og et par sjeldne matopplevelser var det forkynnelsen av Guds ord og kristent fellesskap som stod i sentrum også denne sommeren. De aller fleste deltakerne kom som vanlig nordfra, men i år hadde vi også familier som kom kjørende både fra Trøndelag og Hordaland.

Vi har alltid hatt et godt spenn i alder, men har aldri hatt så mange ungdommer innom som dette året. Også mange barn har kost seg på Holmen, på det meste har det vært 30 barn på barnemøtene.

I tillegg til møter, bibeltimer, ungdomskvelder og sangkvelder var det også rom for et par seminarer. Hanna Nilsen hadde et viktig seminar om «Når barna ikke lenger vil være med på veien», og det ble også holdt et flott samtaleseminar om det å leve som en kristen i en travel hverdag, både på jobb og i hjemmet. Også utenom de daglige bønnemøtene, var det flere som hadde frimodighet til å be om forbønn og salving. Det er utrolig flott på en synlig og konkret måte å få lukke Jesus inn i vår nød, og legge alt i hans hender.

Ellers ble dagene (og nettene) utnyttet til fulle, enten det var til topps på Senjas fjell, kanoturer, sup-brett, tubekjøring, fiske med profesjonell guide og båt, trøbiler, UTV, ballspill eller total avslapning i leiren med rom for den gode samtalen.

Det var for å si det mildt meget god stemning da vår lokale fiskerhøvding Trond Kristoffersen med følge, kom i land med ei kveite på 47,6 kilo. Det må være mange, mange tiår siden sist det har blitt dratt opp ei så stor kveite i området.

Første helga ble det rigget til en spektakulær sjømataften man knapt ville funnet maken til selv på landets beste fiskerestauranter. Her ble det servert grillet hvalkjøtt, østers, sushi, krabbe, laks i ulike varianter, blåskjell, grønnskjell, reker, tørrfisk og mye mer. For de aller fleste av oss ble det en matopplevelse vi sent vil glemme. Pizzaaften(er) med hjemmelaget pizza i steinovner er også blitt fast innslag på Holmen.

Godt over 200 mennesker var innom årets bibelcamp, derav mer enn 120 overnattingsgjester. Vi kjenner på dyp takknemlighet til de mange frivillige som har bidratt på ulike måter, slik at det også i år ble mulig å be inn til bibelcamp på Holmen. Om Herren gir krefter og levedager, så satser vi på ny bibelcamp neste sommer i tidsrommet 12.-21. juli 2024.

«Gud være takk for sin usigelige gave!» (2.Kor.9:15)

Jan-Tore Olsen