Påskeverksted skaper kontakt

Jeg er på Centro Sarepta denne uka og underviser nordisk klassen 3 timer til dagen. I tillegg stotrer jeg meg gjennom en andakt på spansk på morgensamlingen. I dag er det det andre ord Jesus sa på korset som er tema. «Idag skal du få være med meg i Paradis». Ordet ble sagt til en røver som hang ved Jesu side.

Det er ganske rolig på senteret denne uka, etter en svært så travel påske. Da var det mange deltakere på den spanske leiren. Nå er det kun de fastboende denne uka.

Men morgenandakten skulle få en fin overraskelse. Da møter det opp en kvinne som hadde hørt om påskeverkstedet på Facebook. Vi hadde annonsert litt ekstra denne gangen. Dette var første gang hun var på Centro Sarepta. Hun hadde ingen fast menighet hun gikk i, men hadde hørt forkynnelse på internett. Rebekka Våge startet dette verkstedet i høst, og har fortsatt med det på våren. Annen hver onsdag inviterer de til et verksted hvor de lager en dekorasjon. I dag var det litt kollisjoner for mange som tidligere har deltatt på dette, slik at de ikke forventet så mange deltakere denne onsdagen. Men det kom ikke bare en ny denne dagen. Fire nye dukket opp. Alle hadde sett annonsen, og fikk lyst til å komme. Og flere utrykte at de ville komme igjen!

Så fikk vi enda flere å be for.

Ole Andreas Meling