Familieleir med Bibel og brettspill

I midten av november var vi samlet en god gjeng til familieleir for spansktalende. Også denne gangen kom noen langveisfra.
– Barna er ikke vanskelige å be når vi foreslår å reise på leir til Sarepta, sier en familiefar som må beregne seks-sju timers kjøring hver vei med et par innlagte stopp for de fire barna i baksetet.

Badetemperaturen i bassenget fristet naturlig nok ikke like mye nå som under sommerleiren i august. Heldigvis hadde vår kreative volontør Siv-Merethe et ess i ermet. Med en fartsfylt variant av klassikeren Ludo, ispedd ulike utfordringer underveis, kunne deltagerne bli kjent med hverandre på tvers av aldersgruppene innimellom de faste programpostene som bibelundervisning og måltider.

Felipe underviste fra Efeserbrevet 6.

Denne novemberuka hadde vi også besøk av Jan Ulrik Smetana fra Sverige. Han underviste i den nordiske bibelskoleklassen mandag til fredag for så å være med på leiren i helga. Smetana var i mange år pastor på Fridhem misjonsgård ikke langt fra Umeå i Sverige. Familien har også vært utsendinger i Peru for Evangelisk Luthersk Mission. 

Fredag kveld samlet vi oss om budskapet fra fortellingene om Noah i 1. Mosebok. Om pakten og om han som bar verdens synd på korset. Lørdag fortsatte vi i Efeserbrevet hvor Jan Ulrik hadde to bibeltimer med temaene «I Kristus har vi fått alt» og «Vi får vokse i Kristi kjærlighet». Vår bibellærer Felipe talte om «Guds rustning» ut fra kapittel seks i samme brev.

Under flere av samlingene hadde vi også denne gangen et eget opplegg med aktiviteter for barna, ledet av Rebecca og Katy sammen med volontørene våre. Lørdag ettermiddag tok de fleste deltagerne av sted til idylliske Calpe, en av de mange småbyene langs kysten her på Costa Blanca. 

Før avslutningsmiddagen søndag hadde Siv-Merethe med gode hjelpere lagt ut poster rundt om på området. «50-leken» ble godt mottatt av spanjolene. og løpingen mellom postene gikk raskere og raskere ettersom gruppene nærmet seg siste og avgjørende post. Noen av de voksne mer enn antydet at dette var fullverdig kardiotrening!

Vi er takknemlige for alle som tok turen til Sarepta denne helga og håper å se mange igjen på påskeleiren i april.