90 % på ungdomsklubb

Jeg er i Lebesby, 70,6 grader nord. Det er en ganske liten bygd, mest kjent for å være hjemsted til Lebesbymannen.

I kveld er det ungdomsklubb. Det er 9 ungdommer som møter opp. Det er 10 personer i den aldersgruppa som bor i området. Nils Borge Teigen og Peder Jensen er ledere. Og ungdomsarbeidet har eksistert i over 40 år. I morgen skal jeg få være med på barneklubben. Også de møtes hver uke. Om ikke noen er syke, forventes det 100 % oppmøte.

Ikke mange bygder slutter de så sterkt opp om kristent barnearbeid. Det var en stor glede å få vitne om Jesus for disse unge. For noen generasjoner tilbake var dette ganske vanlig. Nesten alle gikk på søndagsskole. Alle fikk kristendom på skolen. Og mange gikk også på bedehuset. I dag får de unge som vokser opp nesten ingen påminning om at ingenting er viktigere enn vår relasjon til Gud. I Lebesby får de iallefall en påminning hver uke. Måtte Herren velsigne både ungdommen og lederene. Oftest er det ledere det står på i bygdene.

Vi trenger ikke reise langt for å være teltmakere. Det er tusenvis av bygder i landet vårt som ikke har noen barnegruppe. Be om at høstens Herre kan drive arbeidere ut.

Ole Andreas Meling