160 invitasjoner

Det kom ingen på møtene på Sjernarøy sist vi prøvde. Jo, det kom noen hyttefolk som var med og arrangerte, men ikke noen fastboende. «Vi vet ikke hvem dere er», svarte en kvinne meg da jeg spurte om hvorfor ingen kom. Sist gang la jeg en traktat i postkassen sammen med en invitasjon til møte. Denne gang har jeg i stedet laget en personlig invitasjon. Her sier jeg litt om meg selv og om Sarepta. Jeg skriver at jeg ikke vil bry dem med mine synspunkter og meninger om ting, men at jeg gjerne vil få gi dem det evige Ord fra vår felles Skaper. Kanskje kommer de noen da?

Jeg vender meg til Gud i bønn og så begynner jeg runden. 160 lapper har jeg trykt opp. Det er omtrent antallet postkasser her. Er det folk ute, presenterer jeg meg: «Hei, jeg skal ha møter i kirka i helga, og vil gjerne få informere om det. Kan jeg få gi deg denne lappen?» Folket på øya er svært så hyggelige og lette å prate med. Noen svarer nei, det passer ikke. Andre sier at de vil tenke på det!

Etter å ha pratet med 8-10 personer på øya, undrer jeg meg over at jeg kan grue for dette? Alle setter pris denne korte samtalen. Normalt går vi jo alle i vår verden, og vil ikke være til bry for andre. Så går vi ensomme hver med vårt.

Sjernarøyene består av mange små og større øyer, bundet sammen med broer. Det er som et vakkert halssmykke i Boknafjorden. Normalt er det fullt med båter her. Øyene er veldig populære turmål for båteiere. «Dieselen gjør at det blir mindre reise med båt», forteller en båteier meg. «Min båt bruker 1300 kroner i diesel tur/retur fra Stavanger. Andre større båter bruker gjerne 3000,-» fortsetter han. Jeg får tilbake lappen jeg gav han. De skulle reise videre i dag, så de fikk ikke anledning. Men en liten enkel samtale om hva jeg tror på, fikk vi ha.

Vær med å be for møtene! Kanskje kommer det ingen fastboende denne gangen heller. Men de har i alle fall fått et kall. Bor du i nærheten så er du også velkommen til å støtte opp om møtene! Det går ferje fra Judaberg til Helgøy. Fint vær har de også meldt!

Ole Andreas Meling