Vekkelsen i Vrådal

Kanskje har du lest boken om den store vekkelsen i Vrådal? Den var så gjennomgripende at den snudde fullstendig opp ned på nesten alt i bygda.
Det er lenge siden denne vekkelsen. Bedehuset i bygda ble solgt for en del år siden og møtevirksomheten lagt ned.

Denne uka er Sarepta i Telemark med møter. På Betel i Fyresdal var det den lille trofaste flokk som kom. Alltid så takknemlige for besøk.
I Treungen kom det bra med folk på torsdags kvelden. Der var det svært åpent og Ordet nådde inn i hjerte og samvittighet.
I morgen, lørdag 7. mai, er det husmøte i Siljan kl. 18.00. Er du i nærheten så stikk gjerne innom. Det er god plass i huset.

I Fyresdal var vi også nedom til stedet der «Sareptasommer i Fyresdal» skal foregå i uke 30
Bedehuset i Teungen

Vrådal
I kveld skulle Sarepta prøve med et møte i Vrådal. Vi har ingen kontakter der og bedehusvirksomheten tok slutt for flere år siden.
Grendehuset var leid, annonser satt inn i lokalavisa og plakater hengt opp. Jeg var tidlig ute. Satte opp lerret og musikkspiller. Bøker til salg ble lagt utover på et bord. Prosjektor og gitar tatt frem.
Men ingen kom………
Det er noe vemodig å tenke på denne bygd som opplevde slik en gjennomgripende vekkelse.

Klasserom var møtelokalet i Vrådal. Skolen ble lagt ned for to år siden

Men vi kan jo ikke leve på gamle vekkelser! Vi må ut med Ordet i dag …..det kan vekke opp og frelse sjeler også i 2022. Derfor fortsetter Sarepta å reise til steder der det er veldig lite virksomhet og til steder der møtevirksomheten har vært slutt i mange år.

Vær med å be for stedene vi skal besøke. Vi har de siste årene opplevd bønnesvar på alle de bønner som bes fra trofaste Sareptabærere. En fin gjeng ber for bygd etter bygd der Sarepta holder møter.

I kveld kom ingen……….og dermed ble Vrådal og folket som bor der lagt enda sterkere på mitt hjerte.

Hovedbilde: Grendehuset/Skolen der vi prøvde med møte i kveld.

HB