Dere må komme igjen…

Vår gode «sekretær» på Sunnmøre, Ståle Tønnesen hadde kontaktet to helt nye steder for Misjon Sarepta denne uka jeg skulle være der. Det er en stor fordel å ha en slik lokal person som kjenner mye folk, og som folk har tillit til.

På Søvik hadde vi ett møte og på Knotten hadde vi to møter. Det er alltid veldig spennende å komme til nye steder. Det er også en stor fordel å kunne ha mer enn ett møte på plassen. Da får vi en dag til å være i bygda, og får mulighet til å gå litt rundt med traktater, snakke med folk og invitere til møte. Vi gir også de som var på første møte en mulighet til å invitere noen til det andre møte. Første møtet er ofte et «bli kjent» møte. Det tar alltid litt tid å få tillit.

På Søvik hadde de ikke hatt møter på lang tid. Men huset ble nesten fullt. Rundt 20 personer kom, med god avstand mellom hver.

På Knotten kom det 10 personer første kvelden og ca 15 personer andre kvelden. «Dere må komme igjen!», var responsen. Vi fikk også be for flere personer denne kvelden.

Det er noe når mennesker oppdager den legedom som er i Jesu blod, og hvor godt det er når Herren taler til en i Guds Ord. Kanskje er det et alvorsord, men det var så nødvendig. Vi trengte å vekkes av den søvnen verden hadde lullet oss inn i. Vi trengte å få avslørt djevelens løgner. Vi trengte å oppdage vår synd og stå skyldig for Gud. Og vi trengte at noen forkynte meg evangeliet om Jesu blod som renser oss for all synd.

Vi skal tilbake til Knotten.

Ole Andreas Meling

Vakre maleri prydet det fine bedehuset på Knotten.