Forbyr lovsang under gudstjenesten

Forbudet er ett av flere tiltak i regionen etter økende smittetall de siste ukene, skriver regionsavisen Heraldo. Regionen med over én million innbyggere har per 26. oktober 820 smittede per 100 000, tredje høyest i Spania. Oslo har til sammenligning 114 per 100 000.

Stenger grensene. Spanske myndigheter har siden søndag beordret unntakstilstand og portforbud mellom kl 23 og 06. De 17 regionene i landet er gitt fullmakter til å iverksette flere tiltak. Fire av dem har nå valgt å stenge regionsgrensene i minimum én uke, mens andre regioner som Cataluña, inkludert hovedstaden Barcelona, vurderer å stenge grensene i helgene, melder La Vanguardia.

Kraftige begrensninger. Reglene varierer fra region til region. Her i Valencia-regionen er sang forbudt på gudstjenester i enkelte kommuner, blant annet i Elche (der flyplassen ligger). Alle regionene har begrensninger på hvor mange som får samles i kirkelokalene. De fleste steder tillater man inntil 50% av kapasiteten (med 1,5 meter avstand), mens det i Aragón-regionen tillates kun 25% av total kapasitet.

– Trosfriheten er truet. Flere kirker protesterer og mener sangforbudet truer trosfriheten.
– Sangen er en sentral del av gudstjenesten i de evangeliske kirkene. Disse restriksjonene mangler faglig begrunnelse, og vi er bekymret for at myndighetene i for liten grad tar hensyn til fundamentale rettigheter som tros- og forsamlingsfriheten, uttaler den evangeliske alliansen.

Forskjellsbehandling? I brevet som er sendt til myndighetene stiller en også spørsmål ved hvorfor en fortsatt kan synge av full hals i barer, musikkskoler og på teatre og konserter. Hvis hensikten er å forhindre smitte, burde forbudet gjelde i alle offentlige sammenhenger, mener alliansen som er et fellesorgan for de evangeliske kirkene overfor myndighetene.