Kjære misjonsvenner

Det er en spesiell dag i dag, ikke fordi det er fredag den trettende også i Spania, men i dag har vi hatt et ekstraordinært møte med alle som er ansatt her på Centro Sarepta.

På møtet har det blitt informert om at Corona-viruset har ført til at så godt som alle som har bestilt opphold de nærmeste månedene, har avbestilt. Dette fører igjen til at de inntektene som er helt avgjørende for at vi skal holde Centro Sarepta i ordinær drift, i stor grad forsvinner.

Vi er plassert her i Spania for først og fremst å nå spansktalende med evangeliet om Jesus Kristus som eneste vei til frelse, og bidra til å utruste dem for tjeneste i Guds rike. Derfor har vi besluttet at undervisning og arrangementer rettet mot nordisktalende opphører fra og med helgen, mens bibelskolen for spansktalende fortsetter inntil myndighetene eventuelt fraråder alle aktiviteter og arrangementer i området vårt. Påskeleiren for spansktalende vil bli avlyst, fordi den ville ha samlet deltakere også fra områder som er mer utsatt for virus enn her.

Vi vil gjøre det vi kan for at de som fra før av har minst, skal skånes mest. Derfor blir det nå slik at Jan-Tore og Kirsti Synnøve Olsen samt undertegnede blir permittert fra sine stillinger (helt eller delvis), så snart som praktisk mulig. Dette betyr at de som er lokalt tilsatt i Spania, vil beholde stilling og inntekt så lenge som overhode mulig.

I min permitteringstid vil driftsleder Eirikur Melberg, som fortsatt blir værende i Spania, ta seg av den daglige driften på senteret.

På grunn av avbestillinger og mangel på gjester å fakturere, samtidig som mange utgifter fortsetter å løpe med eller uten gjester, er likviditeten nokså stram og kan bli enda vanskeligere.

Til slutt i informasjonsmøte samtalte vi litt om at Gud har makt til å snu det onde til det gode, og at vi må be om at denne epidemien kan føre til at mennesker får nød for sin sjel og søker frelse.

Hvis myndighetene i Spania innfører enda sterkere restriksjoner, vil vi måtte permittere også noen av de lokalt ansatte. Da er det godt å vite at vi har innbetalt sosiale avgifter og trygder som gjør at de mest sårbare vil få permisjonspenger fra den spanske staten. Her i Spania har de rett på 70% av lønnen i seks måneder og deretter 50%. Det vil være mest krevende for de som sist er ansatt, da disse ikke har opparbeidet seg rettigheter i sosialsystemet enda. Derfor vil vi holde dem i ordinært arbeid så lenge vi makter. 

Vi håper og ber om at du som støtter Misjon Sarepta, fortsetter å stå med oss både i bønn og med økonomiske midler i den krevende tiden vi nå er inne i. Men det er med frimodighet ut fra Guds ord vi har tillit til at den Gud som sørget for enken i Sarepta, også sørger for oss i denne krevende tiden, om det er hans vilje for oss.

Arild Melberg
Daglig leder 
Centro Sarepta

Hovedbilde: Fra leir for spansktalende på Centro Sarepta.
Årets påskeleir er dessverre allerede avlyst. Men vi håper og ber om at vi etter hvert igjen kan samle større grupper med spansktalende på bibel- og misjonssenteret, Centro Sarepta. HB