God mottakelse av Centro Sarepta

Da har vi tilbakelagt nok en uke med besøk av skoler i Norge. Mandag startet vi med å besøke KVS Lyngdal før vi kjørte videre til KVS Bygland.
Her overnattet vi tre som var igjen i reisefølget etter at en av oss fikk influensa og derfor ikke kunne være med videre på turen. Nå var det Neleta Karlsen, Ingrid Taranger og Arild Melberg som fortsatte reisen. Om kvelden fikk vi være med å ha en liten andakt på KRIK-kvelden de hadde, innimellom kanonball og en fotballkamp med stor innsats.

På Bygland fikk vi på tirsdagen lov til å overta undervisningen i en time for hvert klassetrinn, der vi fikk god anledning til å informere om den åndelige situasjonen i Spania, bakgrunnen for Misjon Sarepta og hva vi gjør på Centro Sarepta og rundt om i Spania. I tillegg stod vi på stand der vi delte ut brosjyrer og pratet med de elevene som var interessert i å gå på bibelskole i Spania.

Onsdag morgen kjørte vi videre til Folkehøyskolen Sørlandet og også der fikk vi god kontakt med interesserte elever. Der møtte vi flere spennende elever som går i en internasjonal klasse, og flere av disse snakket spansk og viste stor interesse for arbeidet og skolen vår.

Etter lunsjen var avviklet pakket vi sammen utstyret vårt og kjørte videre til Gjennestad videregående skole som ligger i Stokke i Vestfold og Telemark fylke. Om kvelden fikk Ingrid anledning til å ha et lite innlegg på et møte for elevene, der hun fikk ønsket velkommen til vår stand dagen etter. Torsdagen stod vi på stand like ved kantinen og fikk levert ut mange brosjyrer og pratet med en hel del elever. 

Da jeg planla denne rundreisen fryktet jeg glatte vinterveier, men det var rart å kjøre oppover mot Treungen torsdag ettermiddag på bare veier og gradestokken viste noen steder opp mot 6 grader. I Treungen hadde vi glede av å få delta på møte på det flotte bedehuset de har der. Vi ble mellom femten og tjue personer som var samlet for å lytte til Guds ord og høre om arbeidet til Misjon Sarepta.

Fra møtet i Treungen

Etter at husets folk ønsket oss velkommen med et bibelvers og bønn for møtet, ble ordet gitt til oss som kom fra Sarepta. Da ble det slik at Arild ledet møtet, volontøren Ingrid hadde et lite åpningsord til oss i starten av møtet, og Mattias Eftevand gledet oss med sang og forkynte Guds ord til oss.

Han talte om navnet Jesus og gikk spesielt inn på alle stedene i det gamle testamentet som bruker det samme ordet «frelse eller frelser» på hebraisk som navnet Jesus. Det var både interessant og godt å lytte til at Gud gjennom hele gamle testamentet pekte frem mot han som skulle komme og frelse oss fra våre synder.

Arild forsøkte etter en god tale og god sang å formidle noe av bakgrunnen for Misjon Sarepta, og litt om statusen for arbeidet i dag, og da spesielt det som skjer på og rundt Centro Sarepta i Spania. Vi er også takknemlig for kollekten som ble samlet inn denne kvelden. Misjon Sarepta ble oppfordret til å komme tilbake til Treungen.

Etter møtet kjørte vi videre til Kvitsund Gymnas i Kviteseid. Da vi kom frem i ti tiden om kvelden monterte vi utstyret vårt før vi gikk til hvile for natten. Fredag fikk vi en flott dag på Kvitsund der vi fikk delta på morgensamling med andakt og fikk prate godt med mange av elevene. Også her synes vi at vi fikk møte svært mange positive og interesserte elever!

På både Kvitsund og flere av de ande skolene fikk vi anledning til å samtale med rektorene og flere av de ansatte på skolene, og vi opplevde å bli veldig godt mottatt over alt!

Vi er takknemlig til Gud for alle de flotte kristne videregående- og folkehøyskolene rundt om i Norge, og det er flott å merke at det fokuseres på å bringe evangeliet til nye generasjoner. 

Bli gjerne med å be for dette store ungdomsarbeidet, og også at noen av disse ungdommene velger å sende en søknad om opptak på bibelskolen Centro Sarepta!

AM