Førjulsmøte med sang ble til konsert

Det ble en flott julekonsert i Solemdal bedehus i går ettermiddag. Selv om mange har travle dager rett før jul, prioriterte ca. 40 personer å møte frem til dette «nye» arrangementet.

I midten av desember fant vi ut at vi ønsket et ekstra førjulsmøte på Solemdal bedehus. Ruth-Elise Bergane ble utfordret til å ta noe ansvar for dette møtet. Hun hadde året før hadde snakket om at vi burde hatt en sangstund på bedehuset i jula. Da eksamener var unnagjort i Trondheim rett før jul begynte for alvor planleggingen av gårsdagens samling. Arrangementet gikk fra å være annonsert som «Førjulssang» i regi av Sarepta til Julekonserten «Et barn er oss født» i regi av Ruth-Elise.

I konserten var det lagt opp til allsang, solosang, duetter og sang i grupper. I tillegg var det instrumentalinnslag og tekstlesing av Alice Nesje.

Alice Nesje

Kristin Engås, som går i samme forsamling som Ruth-Elise i Trondheim, tok turen fra Sunnmøre for å delta med fantastisk flott fiolinspill gjennom hele konserten. Et par timers samkjøringsøving rett før konserten var nok for henne til å levere toner som gav frysninger.

Kristin fra Trondheim, som har besteforeldre i Solemdal, fremførte sangen «Himlen i min favn» på en vakker måte….. og god svensk uttale!

Halgeir Ringstad innledet og avsluttet konserten på sitt messingblåseinstrument.

Ellers deltok hele familien Bergane på mange innslag. Hans Andreas på gitar og sang. Cathrine Kavli Bergane med sang og som lydteknikker (innimellom bleieskift og amming). Kristoffer på bass. Ruth-Elise på gitar, piano og sang. Sara Bergane med sang og som projektoransvarlig. Elisabeth med sang. Aud Irene på piano og med sang og Hans med sang.

I alt var det 17 innslag i denne rekkefølge:

 1. «Stille natt» Instrumental
 2. «En stjerne skinner i natt» allsang
 3. «Himlen i min favn» Solo
 4. «Nå tenner vi det første lys» Allsang pluss lystenning
 5. «Å kom alle kristne» Duett
 6. «Nordnorsk julesalme» Duett
 7. «Mitt hjerte alltid vanker» Fam. Bergane
 8. «Nå vandrer fra hver en verdens krok» allsang
 9. Tekstlesing  Alice Nesje
 10. «I kongens by» trio
 11. «Mary did you know?» Instrumental
 12. ”Hans navn er” duett
 13. «Lang tid tilbake hendte det» allsang
 14. «Go tell it on the mountains» allsang
 15. «O helga natt» solo
 16. «Deilig er jorden» allsang
 17. «Det hev ei rose sprunge» instrumental

Hovedbilde: Ruth-Elise, Sara og Elisabeth Bergane