Ungdommer på østlandsturné

Etter inspirasjonssamlingen i Oslo tidligere i høst har det vært ønske om å få besøke bedehusflokkene på Østlandet. Derfor var det veldig kjekt at det la seg til rette å få komme til Hurdal, Rena og Hunndalen andre helga i advent. Vi var 5 ungdommer fra Vestfold som tok turen, Jan Eirik Berre, Elise Fjell, Louisa Grunnan, Benedicte Popkema og Sigurd Brennsæter.

I Hurdal var det sang- og vitnemøte fredagskvelden. Det var velsigna godt å kjenne hvor åpent og godt det var å samles om Guds Ord, og å få vitne om Jesus gjennom tale og sang. Takknemlige for alle som kom og som også delte sine vitnesbyrd i løpet av kvelden. Videre gikk ferden til undertegnedes familie, hvor vi losjerte for helgen.

Lørdag bar det til Rena hvor Jan Eirik talte Guds ord og Elise, Jan Eirik og Sigurd deltok med sang. Her fikk høre en preken utifra sangen på 265 i Sangboken, ”Jesus gjelder i mitt sted”, en salig trøst å få gi slipp på alt i oss som søker å fortjene Guds frelse og få tro at Jesus gjelder i stedet. Ida og Sigmund Fjære vartet opp for kvelden med deilig mat.

Utenom oss ungdommene var det 6 stykker fra Rena-området på møtet. Det var veldig kjekt å bli kjent med den lille flokken der og se hvordan de tar seg av hverandre og samles om Guds ord i hjem og på bedehus ellers. Vær gjerne med å be for deres første møteuke på flere tiår som foregår denne uken. Kunne Gud få møte den enkelte og få nå nye menneskehjerter på Rena.

Thor spilte avslutningsvis ”Mitt hjerte alltid vanker” på orglet

Søndag var det møte på Misjonshuset Hunndalen hvor undertegnede talte og flere av ungdommene sang. Ekstra spesielt var det at det kom en ikke-troende kamerat, som studerer på Gjøvik, på møtet. Be gjerne for han, om at Gud må åpenbare seg for ham. Oppmuntrende å se at Gud virker i menneskehjertene også i dag.

Ellers var vi ca 20 stykker samlet til møte, og ble minnet på at vår forløsningsdag stunder til. Til tross for at det er så mye fortvila som skjer i landet vårt så skjer alt etter Guds vilje. Vi skal ha tålmod og trøst av alt det skriftene har forutsagt og tegnene i tiden vitner om at Guds rike er nær. Måtte vi da være rede når menneskesønnen kommer i skyene, for da er nådetiden omme og Gud skal komme for å dømme verden. Da er det bare Jesu rettferdighet som holder, og denne frelse skal få være vårt håp i tid og evighet. La hans frelsesverk få bli julefreden nå i adventstiden.

Sigurd Brennsæter